HRT ne prenosi ključne europske utakmice Rijeke i Osijeka

HRT ne prenosi ključne europske utakmice Rijeke i Osijeka

Gledatelji s područja Slavonije se mogu s pravom ljutiti na HRT nakon što je objavljeno kako Osijek niti u ključnoj utakmici play-offa neće biti popraćen televizijskim prijenosom na HRT-u. Još apsurdnije je što HRT neće prenositi ni nominalno najveću europsku utakmicu hrvatskih klubova, onu u kojoj hrvatski prvak Rijeka igra s Olympiacosom za ulazak u Ligu prvaka, najelitnije nogometno natjecanje Europe.

Iz Osijeka tvrde kako ih nitko s HRT-a niti u jednom trenutku nije kontaktirao za prijenos. Navedeno se odnosi i za utakmice s PSV-om i sada ključne utakmice play-offa protiv bečke Austrije. Tako simpatizeri Osijeka ostaju na HNTV-u, koji je jedini popratio ovosezonski put Osijeka u Europa Ligi.

S druge strane, utakmica Rijeke i Olympiacosa koja se igra na Rujevici također neće dobiti prijenos HRT-a. Razlog tome je što se utakmica na Rujevici igra u utorak, a HRT je pred nekoliko godina izgubio pravo prenošenja cjelokupne Lige prvaka od strane Arenasporta. Tako će hrvatski prvak jednu od najvećih europskih utakmica u svojoj povijesti odigrati bez prijenosa dostupnog široj javnosti.

Jedine utakmice koje će biti na programu HRT-a su one Dinama i Hajduka, no budući da se one preklapaju sasvim je izvjesno da će jedan od klubova morati ‘preseliti’ na HRT1.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.