Hrvat u tehničkom odboru muške gimnastike! Izabran i predsjednik UEG-a

Hrvat u tehničkom odboru muške gimnastike! Izabran i predsjednik UEG-a

Za predsjednika Europskog gimnastičkog saveza izabran je Azerbajdžanac Farid Gajibov.

Za novog predsjednika Europskog gimnastičkog saveza (UEG) na Kongresu u Splitu izabran je 38-godišnji Azerbajdžanac Farid Gajibov koji će na toj dužnosti naslijediti Francuza Georgesa Gulzeca.

Gajibov je od 50 mogućih dobio 28 glasova i tako pobijedio protukandidata Slovenca Edvarda Kolara. Zahvaljujući na povjerenju Gajibov je najavio veću otvorenost UEG-a prema javnosti.

“Otvorit ćemo se prema javnosti, prema medijima, a konačni cilj nam je da se što više ljudi počne baviti gimnastikom”, poručio je Gajibov koji je pohvalio domaćina ovog kongresa, Hrvatski gimnastički saveza (HGS) za koji je rekao kako je učinio i više nego što zahtijevaju strogi standardi UEG-e te je najavio intenziviranje suradnje s HGS-om.

“Prije ovog Kongresa poznavali smo Hrvatsku kao zemlju turizma i uspješnih sportaša, a sada je poznajemo kao zemlju koja je svoje turističke kapacitete uspješno spojila s organizacijom sportskih događaja”, istaknuo je Gajibov.

Novoizabrani predsjednik UEG-a čestitao je i protukandidatu u utrci za tu dužnost Slovencu Edvardu Kolaru na korektnoj kampanji.

“Bilo je tijesno i još uvijek ne mogu vjerovati da sam pobijedio jer još sam pod dojmom. One projekte koji su bili dobri, a nije ih malo, nastavit ćemo, a započet ćemo i s nekim novima”, dodao je Gajibov.

Na kongresu u Splitu birani su i predsjednici i članovi Tehničkog odbora UEG-e za mušku i za žensku sportsku gimnastiku, za ritmičku gimnastiku, za trampolin, za gimnastiku za sve, za akrobatsku gimnastiku, za aerobik gimnastiku, za team gym kao i za nadzorni odbor te za sud časti. Uspješna je bila i kandidatura 45-godišnjeg Maria Vukoje za člana Tehničkog odbora muške sportske gimnastike. Čakovčanin je dobio 100-postotnu podršku svih delegata te će odrađivati drugi četverogodišnji mandat u odboru, s time da ovog puta neće biti samo član već potpredsjednik.

“Izbor je dokaz mog rada u posljednje četiri godine. Dobre ideje koje su se pojavile u prošlom sazivu sigurno ćemo realizirati, a radit ću na dovođenju kampova u Hrvatsku, na razvijanju gimnastike u regiji te ćemo voditi računa o svim granama gimnastike”, poručio je Vukoja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.