Hrvati bez odličja na Svjetskom prvenstvu u hrvanju

Hrvati bez odličja na Svjetskom prvenstvu u hrvanju

Foto: HHS

U Parizu se od 21. kolovoza održava Svjetsko prvenstvu u hrvanju za seniore. Posljednjeg dana natjecanja kojeg zaključuju hrvačice hrvanjem slobodnim načinom, naši predstavnici ostali su bez medalja.

Ivan Huklek u kategoriji do 85 kg, koji prvo puta nastupa na seniorskome prvenstvu, završio je na 28. mjestu u konkurenciji 34 hrvača završivši natjecanje u prvome kolu kvalifikacija gdje je on njega bolji bio Kubanac Gregorich. Ivan Lizatović je u  kategoriji do 59 kg počeo pobjedom na bodove u prvom kolu protiv sjevernokorejskog hrvača Yuna. no južnokorejski predstavnik KIM nanio mu je poraz u osimini finala te je tako osvojio 14. mjesto.

Danijel Janečić također je pobjedom počeo svoj nastup u  kategoriji do 66 kg. Pobjedom nad Latvijcem Jurkjansom, Cortezom u osmini finala, naš je predstavnik u čevrtfinalu zaustavljen od Poljaka Bernateka. Iako je dobio priliku u repasažu protiv turskog hrvača Yuksela, porazom je zaključio natjecanje na odličnom 7. mjestu. Slavljem nad Korejcem Kimom te porazom od gruzijskog hrvača Datunashvilija 2:3 na bodove, naš je najbolji hrvač Božo Starčević ranigran kao 13. na svijetu.

Naši se reprezentativci vraćaju kući zajedno sa izbornikom Davorom Lukićem , dok će još danas ostati suditi naš međunarodni sudac Zvonko Očić.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.