Hrvati kreću u žetvu medalja na svjetskoj smotri u Irskoj

Hrvati kreću u žetvu medalja na svjetskoj smotri u Irskoj

Počelo je Svjetsko kickboxing prvenstvo u Dublinu...

U glavnom gradu Irske počinje drugi dio Svjetskog prvenstva najboljih kickboksača i kickboksačica, a borci će  Dublinu do 29. studenoga nastupiti u tri discipline – full, semi i light contactu.

Hrvatska delegacija otputovala je s 25 boraca, dok će na turniru ukupno nastupiti 785 natjecatelja iz 52 države. Bio bi taj broj i veći, no problemi su nastali s izdavanjem viza za preko 20 zemalja, zbog čega se broj sudionika na koncu znatno smanjio.

Prvi natjecateljski dan održan je u utorak, a u ring su ušla dvojica Hrvata – Ivan Zidar (Osijek) jednoglasnom sudačkom odlukom slavio je protiv Slovenca Marka Muratovića, dok je Zagrepčanin Matija Mađerić poražen od Turčina Serhata Dergemencija.

U ženskoj konkurenciji u tatami disciplinama Lucija Cicvara bila je bolja od Dilan Pekdemir (Turska) rezultatom 14:4, dok je pobjedu ostvarila i Ela Filipović protiv Južnoafrikanke Chanetelle Nel prije no što je u svojoj drugoj borbi poražena od Njemice Claudie Kiontke. Bez uspjeha u prvim kolima ostale su pak Lucija Regvat i Anđela Stanić.

Velika očekivanja u Dublinu imaju borci iz Splita, odnosno Dalmacije, a najveći ‘pritisak’ pada na leđa aktualne viceprvakinje Europe Ane Bajić. Vlatko Žaja i Andrija Lekić također bi se mogli ozbiljno pohrvati za jednu od medalja, a tu je i Tomislav Čikotić, koji će braniti naslov u full contactu (preko 91 kg). U ženskoj kategoriji u bitku za kolajne svakako će i Ana Znaor (Rijeka), europska prvakinja i najbolja kickboskačica svijeta iz Antalyje 2013. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.