Hrvati na reliju Dakar pomogli Francuzima pa jedva završili etapu

Hrvati na reliju Dakar pomogli Francuzima pa jedva završili etapu

Čileanski Hrvat Garafulić nalazi se na 17. mjestu.

Hrvatska posada Šaškin – Bitterman imala je dosta problema u drugoj etapi na najopasnijoj utrci na svijetu reli Dakar. Uz sve te probleme stigli su i pomoći drugima u nevolji u pustinjskim dinama Perua.

“Dok je auto išao, bili smo sjajni. Onda su počeli problemi. Prvo nas nisu zabilježili na check pointu i rekli su nam oprostiti tih 45 minuta tijekom kojih smo kružili. Potom smo naletjeli na Francuze koji su ostali bez benzina pa smo im pomogli natočiti gorivo. Na kraju nam se raspala lambda sonda. Idemo sad to popraviti i sutra juriš na bolji rezultat” – rekao je Daniel Šaškin za Startnews.hr

U drugoj etapi jedva su došli do cilja. Ali došli su, završili su uz sve te probleme na 71. mjestu s tri sata i 13 minuta zaostatka za prvoplasiranim Francuzom Sebastianom Loebom.

Boris Garafulić, čileanski Hrvat čiji je pokojni otac Boris prava legenda čileanskog automobilizma, drugu etapu završio je na 18. mjestu i ukupno je 17. Garafulić je prošle godine vrlo lako mogao biti u Top 5, a možda i na podiju relija Dakar, da nije bilo sudara i svađe s Yazeedom Al-Rajhiem. Izgubili su oko osam sati dok su osposobili auto za nastavak utrke.

Francuz Sebastien Loeb u Peugeotu bio je najbrži u drugoj etapi. Loeb, deveterostruki svjetski prvak u reliju, etapu je prošao za tri sata i 26:53 minuta pobijedivši sa osam sekundi boljim rezultatom od Španjolca Nanija Rome u Miniju. Treće mjesto je osvojio Nizozemac Bernhard Ten Brinke sa 1:20 minuta zaostatka.

U ukupnom poretku vodi Južnoafrikanac Giniel De Villiers sa 28 sekundi prednosti pred Ten Brinkeom, a treći je Roma s 42 sekunde zaostatka. Loeb je trenutačno peti sa 1:56 minute minusa.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.