Hrvatica svjetska prvakinja u ribolovu

Hrvatica svjetska prvakinja u ribolovu

Odlični rezultati Hrvata na SP-u u ribolovu...

Od 21. studenog do 28. studenog 2015. godine u Portugalu je održano 32. svjetsko prvenstvo u ribolovu za seniore s obale te 23. svjetsko prvenstvo za seniorke.

Reprezentacija seniorki u sastavu Tea Radil, Ardena Bajlo, Željka Marković, Dijana Lukšić, Sava Dešković i Gordana Sikirić osvojile su ekipno srebrno odličje dok je Tea Radil osvojila naslov svjetske prvakinje za 2015. godinu.

Radil je dva puta bila pobjednica dana  te je natjecanje završila sa samo 21. negativnim bodom. Sijedeća najbolje plasirana natjecateljica je Ardena Bajlo na 5. mjestu s 49 negativnih bodova i razlikom od samo 4 boda od treće plasirane natjecateljice Portugala. Nastupilo je ukupno 9 reprezentacija.

Reprezentacija seniora sa obale u sastavu Nino Jukić, David Pinezić, Marko Pribanić, Martin Gašparini, Alen Bilić i Ivan Markoć plasirali su se na 9. mjesto ekipno od ukupno 17 reprezentacija. Najbolje plasirani natjecatelj je Nino Jukić na 26. mjestu pojedinačno.

I ove je godine izbornik obje reprezentacije Srećko Šobot, trener reprezentacije seniorki Luka Bučević, a treneri reprezentacije seniora Tonći Babić i Gregor Stermečki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.