Hrvatice dopustile Makedonkama samo 27 koševa i upisale visoku pobjedu

Hrvatice dopustile Makedonkama samo 27 koševa i upisale visoku pobjedu

Samo četiri Makedonke postigle su koš na utakmici.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija završila je ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine visokom pobjedom protiv Makedonije 90:27, no nažalost to nam nije bilo dovoljno za prolaz.

Hrvatska – Makedonija 90:27

Hrvatska: Blažević 6, Begić 5, Buzov 8, Sandrić 9, Premašunac 10, Todorić 5, Rezan 5, Miloglav 5, Džankić 2, Tikvić 15, Dojkić 11, Miletić 9.

Makedonija: Sekulovska, Modeva, Koshobashiovska 4, Stojanovska, Lazareska, Pejkovska, Nikolikj 2, Petrushevska, Dimova, Popova, Kmetovska 7, Mitrasinovik 14

Makedonke su uspjele zabiti samo 27 koševa na cijeloj utakmici, dok je Hrvatskoj za toliku brojku bilo dovoljno nešto više od jedne četvrtine. Svakako je lijepo što je izbornica Anđa Jelavić koristila sve naše košarkašice minimalno 10 minuta u igri, a sve igračice upisale su se među strijelce. Prednjačila je Ivana Tikvić sa 15 koševa, dok su dvoznamenkaste bile i Ivana Dojkić s 11 te Nina Premašunac s 10 koševa.

Hrvatska je na kraju kvalifikacija zauzela treće mjesto sa tri pobjede i tri poraza. Prva je Italija s omjerom 5-1, Švedska ima 4-2, a na posljednjem mjestu je Makedonija sa 0-6.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.