IPC Europskom atletskom prvenstvu

Hrvatska atletika bogatija za nekoliko odličja: Sjajan nastup atletičara

Hrvatska atletika bogatija za nekoliko odličja: Sjajan nastup atletičara

Prvog dana natjecanja na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava u talijanskom Grossetu nastupio je 20-to godišnji Kutinčanin Matija Sloup u kategoriji atletičara niskim rastom. U bacanju kugle s rezultatom od 9.19 metara zauzeo je 4. mjesto. Europski prvak je Poljak Bartosz Tyszkowski s daljinom od 13.64 metara. Srebrni je Nijemac Niko Kappel s 13.23 metra, dok je bronca pripala Rusu Dmitry Dushkinu s 10.83 metra.

Danas drugog dana natjecanja  nastupili su Ivan Katanušić, Josip Slivar, Velimir Šandor i Miroslav Petković u disku,  Branimir Budetić u bacanju koplja te Ivan Katanušić i Mladen Tomić u bacanju kugle ostvarivši  sjajne rezultate. Hrvatska atletika je danas  postala bogatija za svjetski rekord Branimira Budetića u koplju od 65,74 metra te tri zlata i dva srebra.

Krenimo redom:
U prijepodnevnom programu u bacanju diska Velimir Šandor, kategorija F52, s novim osobnim rekordom od 18,53 metra osvojio je srebreno odličje. Ivan Katanušić, također u disku kategorije F44, s daljinom od 55,59 metara osvojio je srebro. Drugi naš atletičar u istoj kategoriji Josip Slivar s osobnim rekordom 48,29 metara zauzeo je četvrto mjesto.

U poslijepodnevnom programu Ivan Katanušić u kugli osvojio je s osobnim rekordom prvo hrvatsko zlato s 15,69 metara. Miroslav Petković, u kategoriji F57, s 42,84 metra osvojio je zlatnu medalju i za  kraj zaključio je Branimir Budetić, kategorija F13, u koplju. Nastupom je popravio svoj svjetski rekord koji od danas iznosi 65,74 metra i time  donio treće zlato za hrvatsku atletiku osoba s invaliditetom.

Čestitke!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.