Hrvatska deklasirala Francusku na otvaranju LEN Europa Cupa i najavila borbu za zlato

Hrvatska deklasirala Francusku na otvaranju LEN Europa Cupa i najavila borbu za zlato

Barakude su imali sjajnu realizaciju igrača više od 77%.

Fantastičnom predstavom u prvom kolu vaterpolskog LEN Super Europa Cupa na kojem sudjeluju najbolje europske reprezentacije, Hrvatska je potopila Francusku sa super uvljerljivih 20:5.

Hrvatska je kao domaćin natjecanja ozbiljno shvatila otvaranje turnira i najavila borbu za najvišu poziciju koja zapravo tek počinje.

Hrvatska je pitanje pobjednika riješila već u prvih nekoliko minuta kada je prvih pet pokušaja pretvorila u pogotke, uz fenomenalnu realizaciju igrača više 4/4. Na drugoj strani Marko Bijač zaustavio je tri pokušaja Francuza i dalje je bilo odrađivanje posla, koji su Barakude ozbiljno shvatile i maksimalno angažirano završile susret.

“Od početka smo stvarno igrali i dobro i koncentrirano, a Francuzi ipak nisu na našoj razini. U biti, mi smo se bili dogovorili da ćemo od početka do kraja igrati najbolje što možemo. Kako bi se dobro razbudili za Crnu Goru. To će biti sasvim drukčija utakmica, makar ako odigramo kao ovo protiv Francuza…” – riječi su kapetana Andre Bušlje.

“Ušli smo svom snagom zato jer nam je to i obveza. Posebno pred našom publikom, za predstaviti se u što boljem svjetlu pred našim ljudima.” – riječi su Ante Vukičevića koji se triput upisao u strijelce večeras.

Najbolji strijelci susreta bili su Andro Bušlje i Josip Vrlić sa četiri pogotka, dok su Marcelić i Bijač skupili kombinirano 14 obrana.

Najbolji igrač jadranske Triglav lige Marko Macan večeras je odmarao i gledao susret svojih suigrača sa tribine, a već sutra se očekuje u sastavu izbornika Ivice Tucka.

HRVATSKA – FRANCUSKA 20:5 (6:1, 6:2, 5:1, 3:1)

HRVATSKA: Bijač (5 obrana), Marinić-Kragić 1, Fatović 1, Lončar, Joković 2, Buljubašić, Vukičević 3, Bušlje 4, Benić, Vrlić 4, Šetka 2, Garcia 2, Marcelić (9 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak.

FRANCUSKA: Garsau (3 obrane), Saudadier 1, Olivon, Vernoux, Khasz, Denux, Canonne 1, Izdinsky 1, Marzouki, Guillaume 1 (1), Vanpeperstaete, Lepoint 1, Fontani. IZBORNIK: Nenad Vukanić.

PETERCI: Hrvatska -, Francuska 1/1.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 9, Francuska 13.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 10/13 (77%), Francuska 1/8 (13%)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.