Hrvatska deklasirala i Litvu

Hrvatska deklasirala i Litvu

Reprezentacija se sada vraća u Hrvatsku, a sljedeći tjedan očekuje nas generalna proba za Eurobasket i turnir u Zagrebu.

Šest pripremnih utakmica, šest pobjeda. Rezime je to dosadašnjih priprema Hrvatske za Eurobasket koji počinje 5. rujna. Susret protiv Litve označen je kao najteža provjera, ali sudeći po događajima na terenu, bila je to najlakša utakmica.

Izabranici Velimira Perasovića izgledali su kao svemirski brod u odnosu na domaćina turnira. S Tomasove dvije trice smo se odvojili, a prednost je rasla kako se bližilo poluvrijeme. U 19. minuti vodili smo s nevjerojatnih 39:13, ali dvije greške Krune Simona značile odlazak na veliki odmor s 39:18. U nastavku smo bez većih problema održavali prednost da bi Litavci tek na samom kraju smanjili za prihvatljivih minus 13.

Obrana je bila odlična. Igrali su naši čovjeka i zonu te time potpuno zbunili protivnika. Do poluvremena Litva je izgubila čak 15 lopti, a Hrvatska je lakoćom poentirala.

Svih 13 igrača je dobilo priliku, a najviše je zabio Bojan Bogdanović (12). Pratio ga je Luka Žorić s 11.

Reprezentacija se sada vraća u Hrvatsku, a sljedeći tjedan očekuje nas generalna proba za Eurobasket i turnir u Zagrebu gdje nastupaju Estonija, Bosna i Hercegovina te Izrael.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.