Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva u judu

Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva u judu

Nakon sportskih uspjeha na Europskom prvenstvu u Poljskoj, stigla je još jedna velika vijest za hrvatski judo. Međunarodna judo federacija (IJF) odlučila je kako će domaćin Svjetskog juniorskog prvenstvo u listopadu 2017. godine biti Zagreb.

Prvenstvo se trebalo održati u Sjevernoj Koreji, međutim zbog nestabilne političke situacije u tom dijelu svijeta, ali i niza drugih problema, Izvršni odbor IJF-a donio je odluku da se prvenstvo odgađa do trenutka u kojem politička situacija na međunarodnoj razini, kao i svi drugi organizacijski uvjeti ne budu u potpunosti zadovoljeni. Kao novi domaćin izabran je Zagreb.

Niz nacionalnih saveza kao i pojedinaca, zabrinutih oko situacije u Sjevernoj Koreji su otkazali nastup, a drugi su izrazili veliku zabrinutost oko sudjelovanja njihovih natjecatelja na prvenstvu. Zbog toga je kao novi domaćin Svjetskog juniorskog judo prvenstva, u listopadu 2017. izabran Zagreb.

Potvrda je to odlične organizacije velikih događanja poput Grand Prixa, Europskog kadetskog kupa, Europskog seniorskog kupa, Judo festivala, Europskog veteranskog prvenstva, znanstvenih judo konferencija i drugih događanja.

Za ambasadoricu Svjetskog juniorskog prvenstva u Zagrebu odabrana je najuspješnija hrvatska judašica, Barbara Matić.

Osim što je nedavno osvojila svoju drugu europsku broncu u seniorskoj konkurenciji (2014, 2017), 22-godišnja Matić je dvostruka svjetska juniorska prvakinja svijeta (2013, 2014.), europska juniorska prvakinja (2013), europska viceprvakinja u konkurenciji juniorki (2012, 2014.) te mlađih seniorki (2012), osvajačica europske juniorske bronce (2011), europska kadetska prvakinja (2010) te, osvajačica svjetske kadetske bronce (2009).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.