Hrvatska dobila tri nove putnice za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Jeneiru

Hrvatska dobila tri nove putnice za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Jeneiru

Novi putnici na Rio

Nakon što je Sandra Paović osvajanjem zlatne medalje na Europskom stolnoteniskom prvenstvu osoba s invaliditetom u danskom Vejleu 1. Studenog postala evidentna putnica za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Jeneiru u rujnu 2016. godine danas su joj se pridružile još tri hrvatske stolnotenisačice s invaliditetom.
Naime, danas je objavljena ITTF Para Table Tennis rang lista prema kojoj su postale evidentne putnice na POI svojim plasmanima u kategorijama tjelesnog oštećenja.  U kategoriji 3.  Sjedeće – Anđela Mužinić četvrto mjesto, a Helena Dretar Karić šesnaesto mjesto te Mirjana Lučić u kategoriji 10. Stojeće šesto mjesto.
Navedeni popis stolnoteniskih putnika za brazilski Rio mogao bi se zasigurno proširiti jer će Hrvatski paraolimpijski odbor tražiti od organizatora wild carda za naša dva stolnotenisača koji su također bili nadomak ostvarenju svog cilja, nastup na paraolimpijskim igrama.
Hrvatska reprezentacija u ovom trenutku ima četiri evidentne stolnotenisačice i tri evidentna atletičara, a već krajem siječnja sljedeće godine trebali bi im se pridružiti plivači kada se zaključuje i njihova rang lista.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.