Hrvatska domaćin jakog vaterpolo turnira uoči Europskog prvenstva

Hrvatska domaćin jakog vaterpolo turnira uoči Europskog prvenstva

Na turniru će uz Hrvatsku nastupiti Rusija, Španjolska i Italija

Zagreb je ovog vikenda domaćin CRO WP pripremnog turnira ponajboljih vaterpolskih reprezentacija Europe. Hrvatske Barakude u tri će dana vikenda od 20. do 22. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Italije, Španjolske i Rusije, i to na otvorenom bazenu Mladosti na Savi.

Raspored utakmica
Petak, 20.06.2014.
Hrvatska – Rusija, u 19.30 sati
Španjolska – Italija, u 21 sat
Subota, 21.06.2014.
Hrvatska – Italija, u 19.30 sati
Španjolska – Rusija, u 21 sat
Nedjelja, 22.06.2014.
Hrvatska – Španjolska, u 19.30 sati
Rusija – Italija, u 21 sat

– Veseli nas da je upravo Zagreb i hrvatska vaterpolska reprezentacija domaćin ovom jakom pripremnom turniru ususret Europskom prvenstvu, koje se u Budimpešti igra ovog srpnja. Španjolska je jedan od naših protivnika u skupini i ovo će nam biti dobar test i provjera prije samog prvenstva – izjavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić i dodao:

– Utakmice se igraju na otvorenom bazenu, što je uvijek atraktivno i za gledatelje koje pozivamo da dođu i daju podršku našim vaterpolistima uoči odlaska na Euro. Pune tribine bazena Mladosti bit će i odlična turističko – sportska razglednica koja će otputovati u Europu.

Pripremni turnir jedna je od zadnjih provjera za reprezentacije uoči Europskog prvenstva koje se u Budimpšeti igra od 13. – 26. srpnja 2014. Hrvatska igra u vrlo teškoj skupini protiv domaćina Mađarske, Francuske, Njemačke, Srbije i Španjolske.

Besplatan ulaz za sve posjetitelje omogućava Hrvatski vaterpolski savez, a sastav hrvatske vaterpolske reprezentacije izbornik Ivica Tucak objavit će u srijedu.

Hrvatski reprezentativci snimili su najavnu kampanju ususret Europskom prvenstvu pod nazivom «Hvala Vam». Kampanjom pozivaju navijače na bodrenje u vrućoj atmosferi u Budimpešti, a koju su omogućili partneri PBZ Card i B.net, službeni telekom Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Ovog ljeta uz Europsko prvenstvo naše vaterpoliste očekuje i Svjetski kup u Almatyu, a dokumentarni serijal Barakude proslavljenog redatelja Petera Radovicha.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.