Hrvatska igra odlučujuću utakmicu s Nizozemskom

Hrvatska igra odlučujuću utakmicu s Nizozemskom

Braslav Turić, izbornik hrvatske ženske reprezentacije osvrnuo se na odrađeno te rekao kakva borba predstoji našim reprezentativkama u današnjem ogledu s Nizozemskom :
“Imamo zaostatak iz prve utakmice od devet razlike. U Nizozemskoj smo igrali jedno poluvrijeme vrlo dobro, kasnije smo zakazali u drugom poluvremenu i izgubili tih devet razlike. Danas moramo napraviti sve da pobijedimo, odnosno da pokušamo sustići tu razliku, dakle da bude minimalno deset poena razlike na kraju za nas.”

Izbornik Turić dao je i analizu onog što je bilo loše u prvoj utakmici s Nizozemskom rekavši:
“Nije bilo dobro to što smo mi loše napadali zonski pressing kojeg smo u prvom poluvremenu rješavali bez ikakvih problema. Loša nam je bila tranzicijska obrana u jednom trenutku kad smo dva-tri puta imali slabu napadačku realizaciju. U tranzicijskoj obrani smo se povlačili dosta duboko, praktički smo primili tri trice zaredom, gdje su oni napravili jedan rezultat koji smo mi kasnije teško dostigli. Treća stvar koja je isto tako bila loša, možda čak malo naša ishitrenost u napadu na tu njihovu zonsku obranu dva-tri. Mislim da smo prebrzo ulazili u realizaciju, da smo malo korisitili unutarnju poziciju, uglavnom smo taj dio bazirali šutom. To su tri glavna segmenta, pogotovo u drugom poluvremenu zbog kojih smo izgubili utakmicu devet razlike. Dakle mi smo drugo poluvrijeme izgubili 20 razlike, ako pogledamo da smo na poluvremenu vodili 11 razlike.”

Spomenimo kako će šest najbolje drugoplasiranih ekipa kvalifikacijskog ciklusa osigurati  nastup na EuroBaketu 2017. Hrvatska ima dobru priliku, odnosno u slučaju pobjede nad Nizozemskom više od devet koševa prednosti, Hrvatska može ući među šest najbolje drugoplasiranih ekipa, ali ćemo nažalost ovisiti i o drugim rezultatima reprezentacija koje igraju kvalifikacije za EuroBasket 2017.

“Moramo biti među šest najbolje drugoplasiranih ekipa, dakle nije dovoljno biti samo drugi u našoj skupini, nego trebamo čekati rezultate drugih. Istina, u ovom trenutku nam to baš i ne ide u prilog, ali danas je još jedno kolo, u 11. mjesecu su još dva, dakle treći kvalifikacijski ciklus i sve su opcije moguće, pogotovo iz razloga što smo vidjeli da je Estonija odigrala dobru utakmicu s Nizozemskom, izgubila svega tri razlike. Mi smo Francuskoj više nego dobro parirali, posebno u drugom poluvremenu. U 11. mjesecu je još jedan ciklus. Ono što je minimalno je to da mi danas moramo pobijediti, ako Bog da da pobijedimo sa više od devet razlike bio bi to jedan dobar zalog za 11. mjesec.”

Marija Režan uoči današnje utakmice dala je svoje viđenje rekavši:
“Smatram da se ne treba previše vraćati na ono što je bilo, imamo  utakmicu ispred sebe. Mislim da moramo ući mirne glave, dati sve od sebe, ne opterećivati se previše rezultatom. Vjerujem u našu kvalitetu i vjerujem da će rezultat doći sam od sebe.”

Sandra Mandir, team manager hrvatske ženske reprezentacije:
“Tu sam deset dana, u organizacijskom dijelu zadužena za sve što curama treba, zapravo sam neka spona između trenera, Saveza i igračica. Atmosfera je odlična. Prije sam vjerovala u njih, a sada još više vjerujem jer to sve gledam sa strane i znam da su spremne.”

Foto: Facebook HKS / Trening uoči utakmice

Foto: HKS/Facebook – Trening uoči utakmice

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.