Dominacija hrvatske reprezentacije u samostrelu

Hrvatska ima tri svjetska prvaka u samostrelu!

Hrvatska ima tri svjetska prvaka u samostrelu!

Iz mjesta od 5,5 tisuća stanovnika dolaze tri svjetska zlata!

Hrvatska reprezentacija u samostrelu nastavlja dominaciju svjetskim samostrelom. Hrvatski samostreličari  su na 19. Svjetskom prvenstvu nastupali  u disciplini Field. Nakon finala naši reprezentativci su osvojili nevjerojatnih 11 medalja, od čega 6 zlatnih, 3 srebrne i dvije brončane. Od toga su tri ekipna i tri pojedinačna zlata, što Hrvatsku svrstava u sami vrh svjetskog samostrela.

Svjetsko prvenstvo ove godine održavalo se u Osijeku. Seniorsko pojedinačno zlato osvojila je Valentina Pereglin kod žena, također bio je uspješan i njezin brat Domagoj Pereglin, koji je bio najbolji kod muških. Kod juniora svjetsko zlato osvojio je Luka Štrbenac. Mladom Luki je ovo drugi naslov svjetskog prvaka u karijeri.  Luki su se na postolju pridružili i kolege iz reprezentacije, Martin i Mihaela Oborovečki.

Nakon sjajnog nastupa u finalu, zlatni hrvatski reprezentativci dočekani su u svom mjestu. Ovaj uspjeh je još veći kada na to pridodamo da su naši zlatni samostreličari iz istog mjesta, točnije iz Općine Dubrava pokraj Vrbovca. Dubrava broji nešto više od pet tisuća stanovnika, a ima fantastične sportaše, iza kojih stoje brojne medalje s različitih prvenstava.

I portal ‘Hrvatska reprezentacija’ također je prisustvovao dočeku naših zlatnih reprezentativaca u Dubravi. U kratkom razgovoru Valentina Pereglin nam je otkrila svoje dojmove nakon osvojene zlatne medalje.

‘Odličan je osjećaj biti svjetska prvakinja, dala sam sve od sebe, pripremali smo se cijelu sezonu za ovo natjecanje. Svjetsko prvenstvo je bilo u Hrvatskoj, samim time bio je i pritisak veći, željeli smo ispuniti naša i tuđa očekivanja, ali na kraju je sve ispali sjajno.’ Rekla je zlatna Valentina Pereglin te dodala:

‘Ponosna sam i na moje kolege iz reprezentacije, koji su također zlatni, čestitam im od srca. Sada slijedi odmor, a nakon odmora nova natjecanja.’ Završila je Pereglin.Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.