Hrvatska kreće u prvu sportsku pobjedu u finalima protiv Francuske

Hrvatska kreće u prvu sportsku pobjedu u finalima protiv Francuske

Francuska ima 4:0 protiv Hrvatske u finalima.

Hrvatske reprezentacije već polako imaju fobije kada se sučeljavaju protiv kolega iz francuske reprezentacije. Posebno rivalstvo između ove dvije države postigli su rukometaši.

U dvobojima koji su ponajprije obilježili dueli dva najbolja igrača na svijetu Ivano Balić i Nikola Karabatić, Francuska je većinom iz ključnih dvoboja izlazila podignutih ruku. Odigrali su ova dva rivala čak 21 susret, a Hrvatskoj je pripalo sedam dvoboja.

U srpnju su se u finalu Svjetskog prvenstva u nogometu našli Vatreni i Tricolori, a pobjeda je opet pripala Francuskoj iako na terenu nisu djelovali nešto bolji. Podsjetimo da je Francuska bila bolja i u polufinalu 1998. godine kada je Lillian Thuram imao večer života.

Hrvatska i Francuska sučelili su se u četiri finala. Osim nogometnog ove godine, tri su odigrana u rukometu. Dva finala Svjetskog prvenstva Francuska je dobila. Prvi u Reykjaviku 1995. i onaj najbolniji u Zagrebu 2009. godine. Posljednje rukometno finale bilo je na Europskom prvenstvu u Beču, kada su opet Francuzi slavili.

Vrijeme je za prekidanje neugodne tradicije. Vjerujemo u naše tenisače. Borna Ćorić ima negativan skor protiv Jeremyja Chardyja 1:2, a Marin Čilić je od devet susreta sedam puta bio bolji od Tsonge.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.