Hrvatska legenda i službeno u FIBA-inoj Kući slave!

Hrvatska legenda i službeno u FIBA-inoj Kući slave!

Kukoč je četvrti Hrvat kojemu je odana velika počast ulaska u FIBA-inu kuću slavnih.

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč i službeno je primljen u FIBA košarkašku kuću slave na svečanoj ceremoniji održanoj kasno sinoć u švicarskom gradu Miesu.

Kukoč je tako postao četvrti Hrvat kome je odana ta počast nakon Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića i Mirka Novosela.

Kukoč je sa splitskom Jugoplastikom osvojio tri uzastopna naslova europskog prvaka (1989, 1990, 1991), a nakon odlaska u NBA ligu, kao igrač Chicago Bullsa, osvojio je tri uzastopna naslova prvaka u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi (1996, 1997, 1998).Tri je puta bio biran za najkorisnijeg (MVP) igrača završnog turnira Eurolige (1990, 1991, 1993), a u sezoni 1995/96. dobio je nagradu za najboljeg šestog igrača u NBA.

S reprezentacijom bivše države osvojio je naslov svjetskog prvaka u Argentini 1990. godine, kada je bio najbolji igrač, dva naslova europskog prvaka (1989, 1991) i olimpijsko srebro (1988). U dresu hrvatske reprezentacije Splićanin je došao do srebra na OI u Barceloni 1992. godine, a ima bronce sa SP-u 1994. godine u Kanadi te Eurobasketu 1995. u Ateni.

Uz Kukoča, u Kuću slave su primljeni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković američka NBA zvijezda Shaquille O’Neal, Izraelac Mickey Berkowitz, Letonac iz selekcije Sovjetskog saveza Valdis Valters, Novozelnđanin Pero Cameron i bivša jugoslovenska i BiH košarkašica Razija Mujanović.

Posebna počast održana je originalnom američkom Dream teamu s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. predvođenog s Michaelom Jordanom, Larryem Birdom i Magicom Johnsonom jer su svi njegovi članovi postali članovi Kuće slave.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.