Hrvatska malonogometna reprezentacija započela pripreme za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska malonogometna reprezentacija započela pripreme za Svjetsko prvenstvo

Ovoga tjedna se po prvi puta okupila hrvatska malonogometna reprezentacija koja će pod ravnanjem izbornika Kovača za manje od mjesec dana nastupiti na Svjetskome prvenstvu u Portugalu.

Tijekom pripremnog perioda reprezentativci će imati 2-3 treninga tjedno, a na rasporedu će biti i nekoliko prijateljskih utakmica od kojih je prva 4. rujna protiv Slovenije u Murskoj Soboti.

”Prijateljska utakmica sa Slovenijom bit će prva zajednička utakmica reprezentacije. Nadam se da ćemo se snaći i da ćemo uspjeti pohvatati sve akcije. Puno nas je novih, ova ekipa nikada prije nije igrala zajedno. Nadam se da ćemo imati više takvih utakmica da se što bolje pripremimo za Lisabon” – izjavio je igrač Karlo Pagadur.

”Grupa u kojoj smo se našli se čini solidna. Nadam se da ćemo ju proći. Njemačku znamo,oni su radnici, ali poznato je da nisu baš za ”hakl”. Indiju i Angolu baš i ne znamo, ali dobro ćemo se pripremiti. Sve je na nama” – dodao je Ante Kulji.

”Dojmovi s prvog treninga su odlični. Ekipa je stvarno super. To je skup vrhunskih individualaca na čelu s izbornikom Dinom Kovačem koji je legenda malog nogometa i mislim da će to na kraju sjajno funkcionirati!” pojasnio je Marko Švagelj.

Reprezentativci dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a na popisu izbornika Kovača ističe se i ime Dina Škibole, vrlo perspektivnog mladića iz Zadra.

”Dolazim iz Zadra pa mi je komplicirano uskladiti treninge s poslom i fakultetom. Ali nekako uspjevam sve stići. Ima dosta ljudi iz Zadra koji su ponosni i koji mi čestitaju na ulasku u reprezentaciju. Roditelji i prijatelji su mi velika podrška tako da sam im zahvalan na tome!” objasnio je Dino Škibola.

”U zadnje vrijeme sam puno turnira igrao u sustavu 5+1. Jedino mi je za sada mali problem lopta petica, ali kako igram i veliki nogomet i tome ću se ubrzo prilagoditi” dodao je Škibola.

Za vrijeme uvodnih treninga izbornik Dino Kovač je poseban naglasak stavio na fizičku pripremu igrača te na uvježbavanje prekida, dok je reprezentativce posebno oduševio izbornikov pristup i način rada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.