Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci ostala bez medalje

Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci ostala bez medalje

Bilo je to, unatoč uvjerljivoj pobjedi naših susjeda, više nego solidno izdanje hrvatskih odbojkaša koji su pružili snažan otpor svjetskim viceprvacima i drugoplasiranim na prošlogodišnim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Hrvatski odbojkaši na Europskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u srazu za brončano odličje izgubili su od reprezentacije Bosne i Hercegovine s 3:0 u setovima. Po setovima bilo je 25:21, 25:16 i 25:18.

Bilo je to, unatoč uvjerljivoj pobjedi naših susjeda, više nego solidno izdanje hrvatskih odbojkaša koji su pružili snažan otpor svjetskim viceprvacima i drugoplasiranim na prošlogodišnim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. No, u presudnim trenucima prevagu je donijela kvaliteta i iskustvo naših suparnika.

Ponovno je naš ponajbolji igrač bio Ivan Ćosić s osam poena, koji je poslije utakmice izjavio: “Pružili smo otpor koliko smo u ovom
trenutku mogli. Savladao nas je umor, ali zasigurno se nismo osramotili od daleko kvalitetnije reprezentacije od nas, reprezentacije Bosne i Hercegovine. Da smo i mogli odigrati punom snagom, oni su jednostavno bolji od nas i mi možemo samo učiti od njih. Nama sada preostaje da se odmorimo i da nastavimo s treninzima i podizanjem kvalitete naše igre. Vjerujem da ćemo kroz kvalifikacije doći do nastupa na svjetskom prvenstvu, jer ovim našim ponajboljim rezultatom na europskim prvenstvima osvojili smo mnogo bodova da se dobro plasiramo na svjetskoj rejting listi. Zahvalio bih se našim vjernim navijačima koji su nas cjeli ovaj tjedan u Poreču nosili i davali nam poticaje kada nam je bilo teško i kada su se mečevi odlučivali“

Novi europski prvaci su odbojkaši Rusije koji su svladali reprezentaciju Ukrajine s 3:0, po setovima 25:18, 25:14 i 25:17. Nove europske prvakinje su odbojkašice Rusije koje su svladale reprezentativke Ukrajine s 3:0, po setovima 25:11, 25:14 i 25:10. Brončanu medalju osvojile su odbojkašice Nizozemske koje su savladale Finkinje s 3:0, po setovima 25:18, 25:16 i 25:23.

Dodjelom medalja najboljim ekipama i proglašenjem članova muškog i ženskog Dream team prvenstva završilo je ovogodišnje Europsko prvenstvo održano u Porečkoj sportskoj dvorani Inter sport Zelena laguna koje je okupilo od 06. do 11. studenog 13 muških i 9 ženskih reprezentacija.
Prema riječima novog predsjednika Europske paraodbojkaške federacije, Branka Mihorka, zasigurno ponajboljeg organiziranog europskog prvenstva koji je pružio vrhunsku sjedeću odbojku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.