HRVATSKA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U PRECIZNOJ ORIJENTACIJI

HRVATSKA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U PRECIZNOJ ORIJENTACIJI

U Češkom gradiću Jeseniku ovaj tjedan se održava Europsko prvenstvo u orijentaciji i Europsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji.

Hrvatska sudjeluje na ovom potonjem a članovi reprezentacije su Jasminka Cindrić-Perković, Zdenko Horjan, Tomislav Varnica, Dalibor Perković i Ivo Tišljar.

Do sada su održane dvije discipline – štafeta i TempO, a danas je na programu drugi dio PreO natjecanja.

U štafetnom natjecanju, koje je održano u utorak, prvaci su postali Talijani ispred štafete Švedske i Slovačke. Slijede Portugal, Norveška, Finska, Mađarska, Latvija i Hrvatska u sastavu Zdenko Horjan, Tomislav Varnica i Ivo Tišljar na devetom mjestu. Nastupilo je 26 štafeta, s time da su za neke zemlje nastupile dvije štafete. U para kategoriji je pobijedila štafeta Švedske ispred Češke i Rusije.

U srijedu je održano TempO natjecanje. Ujutro su bile kvalifikacije iz kojih je po 18 najboljih išlo u finale koje je održano istog dana popodne. Novi prvak je Čeh Pavel Kurfürst ispred Martina Julluma iz Norveške i Jána Furucza iz Slovačke. Za Hrvatsku su nastupili Zdenko Horjan koji je u kvalifikacijskoj skkupini B zauzeo 19. mjesto i Tomislav Varnica koji je u kvalifikacijskoj skupini A zauzeo 25. mjesto. U TempO natjecanju je ukupno nastupilo 87 natjecatelja.

U četvrtak je bilo pokazno natjecanje, a jučer u petak i danas u subotu je na programu PreO natjecanje. Nakon prvog dana u vodstvu je Šveđanin Stig Gerdtman. Drugi je Finac Jari Turto koji također ima sve točne odgovore na stazi. Na trećem mjestu je Šveđanin Jens Andersson s jednom greškom kao i Norvežanin Martin Jullum.

Najbolji od Hrvata je bio Zdenko Horjan s dvije greške na 13. mjestu. Obzirom da jednaki broj grešaka imaju natjecatelji od 5. do 16. mjesta to je vrlo dobar rezultat koji otvara mogućnosti za napredak drugoga dana natjecanja.

Tomislav Varnica je s 4 greške trenutno na 26. mjestu, Dalibor Perković je s istim brojem grešaka na 41. mjestu, a Jasminka Cindrić-Perković s 8 grešaka na 77. mjestu od 88 natjecatelja.

Više o nastupima naše reprezentacije ovdje

 

 

Foto: Hrvatska reprezentacija (Ivo Tišljar, Zdenko Horjan Tomislav Varnica, Jasminka Cindrić Perković, Dalibor Perković/HOS/

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.