Hrvatska na korak do dva predstavnika u Ligi prvaka

Hrvatska na korak do dva predstavnika u Ligi prvaka

Fantastični Dinamovi nastupi podižu ranking domaće lige

Jučerašnjom pobjedom Dinamo si je osigurao europsko proljeće, prvo u posljednjih 49 godina. Pobjedom nad Spartakom iz Trnave nakon četiri kola zauzimaju 1. mjesto u grupi D europske lige sa 12 bodova. U naredna dva kola preostaje im još borba sa Fenerbahčeom za prvu poziciju u skupini. Nevjerojatan niz ekipe Nenada Bjelice u ovom trenutku svrštava ih u najuspješnije ekipe Europe. Iza njih su ekipe poput Chelsea, Valencije, PSG-a i drugih.

Osim tih  nevjerojatnih nastupa i zadovoljstva koje se uvuklo u sami klub, Dinamo je podigao ove sezone koeficijente vrednovanja nacionalne nogometne lige, te trenutno zaostajemo jako malo za 15. plasiranima Švicarcima. Ako se neke stvari poklope i Dinamo dobije još koju utakmicu u skupini, moguće je da od sljedeće sezone imamo dva predstavnika koji idu u razigravanje za Ligu prvaka!

Nakon katastrofalnog ljeta Hajduka, Osijeka i Rijeke u europskim ogledima , HNL-u je prijetio ozbiljan pad u poretku, te su ovi rezultati zapravo spasili HNL. Prije grupne faze EL-a, hrvatski predstavnici su skupili samo 2.75 boda, što je najmanje još od sezone 2009./2010. Dinamo je u grupi skupio 8 bodova, 2 za svaku pobjedu. Do kraja grupne faze su još dva kola i za prolazak skupine se dobija 5 bodova. Švicarci su teoretski u povoljnijoj situaciji jer imaju još dva predstavnika u natjecanju. Young Boys-i su u teškoj skupini te teško skupljaju bodove, dok Zurich odlično gura u svojoj skupini gdje je tek u posljednjoj utakmici protiv Bayera iz Leverkusena doživio prvi poraz nakon uvodne tri pobjede. Ipak Švicarcima svaka europska pobjeda dijeli se s 5, a Hrvatskoj s 4, zbog jednog predstavnika više.

Dinamo zasada fenomenalno gura u Europi, te napokon izgleda kao ozbiljna momčad. Svojim pobjedama su donijeli HNL-u tračak nade da dobije tog već dugo iščekivanoga drugog predstavnika u razigravanju za LP. Šanse da dogodine gledamo dva naša predstavnika u LP su male, rekao bih, ali su šanse tu da se iskoriste. Preostaje nam da vidimo ishod Dinamovog europskog puta i nadati se malo sreći. Sreći da Hrvatski nogomet dobije još jedno zasluženo priznanje!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.