Hrvatska na krilima Bogdanovića i Šarića slavila protiv Francuske

Hrvatska na krilima Bogdanovića i Šarića slavila protiv Francuske

Na krilima NBA igrača Hrvatska slavila protiv Francuske!

Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je u svojoj prvoj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo. Hrvatski košarkaši slavili su u gostima protiv Francuske 87:92.

Već se u prvoj četvrtini vidjelo kako ovo neće biti lagan posao za hrvatske košarkaše. Izbornik Aco Petrović od prve minute poslao je na teren petorku (Ukić, Simon, Šarić, Bogdanović i Planinić). Hrvatska se vrlo dobra držala skoro kroz cijelu prvu četvrtinu, Francuzi su iskoristili  nekoliko promašenih otvorenih šuteva u napadu hrvatskih košarkaša i poveli u prvoj četvrtini s 19:13.

Već na početku druge četvrtine Hrvatska se vraća. Naši košarkaši su bili puno precizniji u napadu i uz sjajnog Dragana Bendera koji je u vrlo kratkom roku pogodio tri trice za redom uspjeli smo se vratiti u utakmicu.  U zadnjim minutama dionice naši su uspjeli opet doći do minimalne prednosti (37-38), ali Francuzi su se opet pokazali spretnijima (i sretnijima) te su na odmor uspjeli otići s malenih +2, 44-42.

U trećoj četvrtini proradio je i Bojan Bogdanović. Ali popularni ‘Babo’ nije mogao sam, Francuzi su se ubrzo odlijepili na +8, ali uspjeli smo se vratiti i u zadnju dionicu otišli s -5 (69-64).

Hrvatska je četvrtu dionicu otvorila serijom 7-0 te se potpuno vratila. Francuzi su dosta pali u igri, a to su naši košarkaši iskoristili i uspjeli održavati prednost do kraja utakmice. U zadnju minutu ušli smo izjednačeni (85-85), ali onda se budi Marko Popović koji uz pomoć Šarića radi seriju 7-0 za pobjedu Hrvatske protiv Francuske 87-92.

Najbolji u našim redovima bili su Bojan Bogdanović s 21, Dario Šarić sa 16 i Dragan Bender s 11 koševa. Kod Francuske istaknuli su se Fournier s 24 i De Colo s 15 koševa.

Hrvatska sutra i drugu pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Litve.

Hrvatska: Ukić 0, Bogdanović 21, Simon 6, Šarić 16, Planinić 8, Popović 9, Krušlin 6, Tomas 5, Bender 11, Žorić 5, Ramljak 0, Buva 5

Francuska: Lauvergne 8, Diaw 5, Heurtel 9, Fournier 24, De Colo 15, Seraphin 8, Jackson 2, Tillie 2, Westermann 5, Quattara 0, Labeyrie 5, Jean-Charles 0, Diot 4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.