Hrvatska ostvarila prvi povijesni nastup u sanjkanju na prirodnim stazama

Hrvatska ostvarila prvi povijesni nastup u sanjkanju na prirodnim stazama

Patricija Urbanc se nalazi na 13. mjestu Svjetskog kupa.

Hrvatska sanjkašica Patricija Urbanc, prošlog je vikenda sa startnim brojem osam odvozila kvalifikacijsku utrku seniorskog svjetskog kupa na prirodnim stazama i sa vremenom od 1:24,47 zauzela 15. mjesto i kvalificirala se na novu finalnu vožnju. U finalnoj vožnji natjecanje je završila na također 15. mjestu i upisala novih 26 bodova. Trenutno je nakon utrka u Kühtaiu i Winterleitenu u ukupnom poretku na 13. mjestu svjetskog kupa sa 51 osvojenim bodom.

Uz Patriciju Hrvatsku su na tom natjecanju predstavljali i Vedran i Nikola Bobana, ali nažalost se nisu kvalificirali u finalnu vožnju. Svoje su natjecanje nakon kvalifikacijske vožnje završili na 39. i 44. mjestu. U ukupnom poretku svjetskog kupa nakon dvije utrke Vedran je plasiran na 30. a Nikola na 50. mjesto.

Druga utrka seniorskog svjetskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama zbog snježnih padalina u Austriji, St. Sebastia premještena je i održana u Winterleitenu. Na tome natjecanju Hrvatska je po prvi puta puta u povjesti sanjkanja na prirodnim stazama nastupila na ekipnim natjecanju, a završila je na očekivanom posljednjem sedmom mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.