Hrvatska pobjedom protiv Njemačke osvojila HEP Croatia Cup

Hrvatska pobjedom protiv Njemačke osvojila HEP Croatia Cup

Hrvatska je osvojila Croatia Cup u Umagu.

Nakon što su Hrvatice HEP Croatia Cup otvorile pobjedom nad Slovačkom, a Njemice dan kasnije remizirale s istim suparnicama, subota je bila rezervirana za posljednji dvoboj na HEP Croatia Cupu u Umagu, u kojemu je pobjeda rezultatom 27:24 (13:17) pripala Hrvatskoj.

Susret u Umagu bolje otvara Njemačka koja odlazi na 3:0, da bi prvi hrvatski pogodak postigla Ćamila Mičijević u četvrtoj minuti. Raspoložena je potom Luisa Schulze koja niže dva uzastopna pogotka za odlazak svoje ekipe na 5:1. Smanjuju potom Hrvatice na minus dva (5:7). Njemačka u nastavku održava svoju prednost, a do završnice prvoga poluvremena povećava svoje vodstvo na 12:7. Sigurna je tada Sonja Bašić s linije sedam metara za minus četiri. Na odmor se odlazi s njemačkim vodstvom od 17:13.

Hrvatska dobro otvara nastavak susreta te se pogocima Mičijević i Bašić ponovno približava na minus dva (15:17). Čvrsto se Hrvatice bore u narednim minutama i uspijevaju smanjiti zaostatak na 18:19. Pogocima Kristine Plahinek i Bašić u 39. minuti domaća ekipa poravnava rezultat na 20:20.

Razbranila se potom među gostujućim vratnicama Clara Woltering, no Hrvatice se ne predaju i pušu za vrat svojim suparnicama. Igralo se tada pogodak za pogodak, sigurne obrane niže Ivana Kapitanović, a Lana Franković zabija za vodstvo 23:22. Franković i Josipa Jerčinović potom odvode Hrvatsku na 26:22 da bi Hrvatice na kraju slavile 27:24 i tako osvojile HEP Croatia Cup.

Odlična je kod Hrvatske bila Lana Franković sa šest pogodaka, Sonja Bašić dodala je njih pet, Ivana Kapitanović sakupila je 12 obrana, dok se kod Njemačke istaknula Susann Müller s pet golova. Katja Kramarczyk zaustavila je 11 lopti, a Clara Woltering dvije.

HEP Croatia Cup, 3. kolo:
Hrvatska – Njemačka 27:24 (13:17)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.