U borbi za plasman na Europsko prvenstvo 2016. u Švedskoj

Hrvatska poražena od Slovenije, slijedi novi test – Makedonija

Hrvatska poražena od Slovenije, slijedi novi test – Makedonija

SLOVENIJA - HRVATSKA 24:23 (9:11)

Reprezentacija Hrvatske na kvalifikacijskoj utakmici protiv Slovenije  doživjela je poraz.  U pretposljednjoj utakmici kvalifikacija, u koju je ušla s prvog mjesta u skupini, izabranice Gorana Mrđena tražile su bod ili dva s kojim bi potvrdile plasman na europsku smotru. S druge strane, Slovenkama je slavlje igralo o mogućem plasmanu u Švedsku i svih 60. minuta davale u sve od sebe da san o Euru ostane živ. Nakon 60 minuta velike borbe bodovi su otišle u ruke Slovenki.

Hrvatska se sada okreće novoj utakmici, ujedno posljednjoj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U nedjelju, 5. lipnja u Rijeci s početkom u 18 sati snage će odmjeriti s Makedonijom.

Kod Hrvatske najbolja je bila Sonja Bašić s osam golova, jedan manje dodala je Andrea Penezić, dok je Nikolina Zadravec zabila njih četiri. Sloveniju su do slavlja vodile Ana Gros i Neli Iman svaka s po osam pogodaka.

SLOVENIJA: Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 8, Krajnc, Jeriček, Cerenjak, Stefanisin, Mavsar 1, Lazović 2, Marinček, Amon, Irman 8, Rebolj, Barić 1, Petrinja 1, Son 2
Izbornik: Uroš Bregar

HRVATSKA: Nemaškalo, Čović, Mičijević 1, Penezić 7, Milanović-Litre 2, Janković, Džono, Franković, Bašić 8, Kapitanović, Blažević, Vidak, Bešen, Zadravec 4, Posavec 1, Gugić
Izbornik: Goran Mrđen

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Grupa 4:
1. Crna Gora 4 3 0 1 6
2. Hrvatska 5 3 0 2 6
3. Slovenija 5 3 0 2 6
4. Makedonija 4 0 0 4 0

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.