Hrvatska protiv Litve srušila rekord po broju navijača, Roko Ukić skupio rekordan broj nastupa

Hrvatska protiv Litve srušila rekord po broju navijača, Roko Ukić skupio rekordan broj nastupa

Hrvatska je svladala Litvu, a susret su obilježila dva rekorda

Hrvatska košarkaška reprezentacija u posljednjoj pripremnoj utakmici prije Svjetskog prvenstva svladala je Litvu 94:80. U fantastičnoj atmosferi igrači Jasmina Repeše od prve do zadnje minute su vodili i digli su cijelu naciju na noge. Nakon dugo vremena imamo se pravo nadati nečemu velikom.

Susret će, osim po odličnoj košarci, ostati upamćen po dvije stvari. Službeni spiker je u poluvremenu utakmice objavio kako je u Arenu Zagreb došlo preko 10000 ljudi. Rekordan je to broj navijača na nekoj reprezentativnoj utakmici Hrvatske u domovini.

Drugi rekord pripao je Roku Leniju Ukiću koji je upisao 164. nastup u nacionalnom dresu. Rekorder do sada bio je direktor reprezentacije Nikša Prkačin koji je igrao jedan dvoboj manje. U stanci između prve i druge četvrtine, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić, uručio je kapetanu prigodan poklon.

Svjetsko prvenstvo započinje 30. kolovoza, a prvu utakmicu igramo protiv Filipina. Uz ovakvu podršku javnosti nadamo se dobrom rezultatu. Sada slobodno možemo zaključiti: košarka se definitivno vratila kući.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.