Hrvatska reprezentacija uoči odlučujećeg susreta protiv Rumunjske

Hrvatska reprezentacija uoči odlučujećeg susreta protiv Rumunjske

Hrvatska reprezentacija odlučujuću utakmicu za ostanak na Europskom prvenstvu igrat će u petak, 9.prosinca...

Nakon jučerašnjeg poraza od Norveške, Hrvatska reprezentacija se okreće idućoj utakmici koju će igrati protiv selekcije Rumunjske, 9.12. s početkom u 18:30. Rumunjska se nalazi na trećem mjestu tablice dok Hrvatska drži četvrto mjesto. Reprezentacija Rumunjske prošlu je utakmicu odigrala protiv Rusije. Tu je utakmicu Rumunjska dobila rezultatom 22:17.

Stanje u reprezentaciji, nakon dva poraza u dvije utakmice, komentirao je izbornik Goran Mrđen: “Odigramo 20 minuta pa nekom dogovoru i onda kada krene nizbrdo, kao lančana reakcija i domino efekt sve krene nizbrdo. Prije svega smo počeli imati problema u napadu, kada bi došli do neke šanse nismo ju realizirali. U svemu tome, od loše realizacije i lošeg napada onda smo se na kraju raspali tamo gdje smo se najmanje trebali raspast. Na neki način smo prije ovog prvenstva fokusirali obranu. Na kraju ni obrana nije bila podrška vratarima, a ni vratari podrška obrani. Trebamo se fokusirati na Rumunjke da mi odigramo tu utakmicu stvarno maksimalno, te da tu dobru igru ili taj dobar početak produžimo što duže te da dođemo zadnjih 15 minuta u nekakvom aktivnom rezultatu. Da nam to da hrabrosti, elena, a ne ovako, ovako smo kao pred zid dolazili svaki put.”

Na izbornikove riječi nadovezala se i ponajbolja u hrvatskim redovima, Andrea Penezić rekavši: “Normalno da nije lako ni zaspati nakon takvog poraza, mislim što je tu je. Moramo biti iskreni, moramo biti realni, Norveška je bolja reprezentacija od nas. Mi jednostavno nemamo dovoljno iskustva ni dovoljno koncentracije kako bi igrali takve utakmice. Sada nam se preostaje ništa drugo od skupit glave i probat se dignut iz ove, ajmo reći depresije, i dat sve od sebe protiv Rumunjske u toj zadnjoj utakmici. Imamo dva poraza, ali ništa nije gotovo. Malo su Rumunjke zakomplicirale jer su dobile Rusiju. Ako dobijemo Rumunjke, a Rusija dobije Norvešku mi idemo dalje pa eto tako, ima nade za nas. Bit će teška utakmica ali mi još nismo pokazali svoju dobru igru, tako da, eto nadam se da ćemo to protiv Rumunjki napraviti”, zaključuje  Penezić, uoči nadolazećeg  susreta s Rumunjskom.

Izjave izbornika Mrđena te reprezentativke Penezić u audio zvuku dostupne su ovdje.

(foto: Andrea Penezić/Getty Images)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.