Mario Vuglač 22. igrač na popisu Line Červara

Hrvatska sve jača: Lino Červar pozvao veliko pojačanje za predstojeće okupljanje!

Hrvatska sve jača: Lino Červar pozvao veliko pojačanje za predstojeće okupljanje!

Lino Červar pozvao igrača PPD Zagreba na pripreme

Desni vanjski hrvatskog prvaka PPD Zagreba Mario Vuglač novo je ime na popisu rukometne reprezentacije kao 22. pozvani igrač. Izbornik Lino Červar naknadno je pozvao 25-godišnjeg Zagrepčanina na prvo okupljanje rukometaša uoči Eura. Podsjećamo, okupljanje je zakazano u Zagrebu 22. listopada u 17 sati, a završava sedam dana kasnije.

Naši rukometaši ugostiti će 16 najboljih reprezentacija u Varaždinu, Zagrebu , Splitu i Poreču gdje od 12. do 28. siječnja iduće godine započinje europska smotra. Izabranici Line Červara nalaze se u skupini A zajedno s Islandom, Švedskom i Srbijom s kojom otvaraju samo natjecanje.

Mladi je  Mario Vuglač svoju karijeru započeo u Bjelovaru, nastavio u njemačkome prvoligašu Balingenu. Brojne ozljede zaustavile su njegov napredak pa je bio prisiljen napustiti vrhunsku njemačku ligu te je zamijeniti onom slovenskom kao član Slovana. Od ove je sezone u dresu Lavova i to najmanje dvije sezone.

Na poziciji se desnog vanjskog tako pridružio kapetanu Marku Kopljaru, Luki Šebetiću, njegovom imenjaku Stepančiću te mladoj nadi Halilu Jaganjcu koji su već uvršteni na popis pozvanih. Promjene i naknadni pozivi bili su i najvaljivani od samog početka pa ni ne čudi da se izbornik odlučio za ovakav potez.

”Kako smo i najavljivali, popisi igrača kojima širimo kadar za Europsko prvenstvo su promjenjivi. Ovise uvijek isključivo o formi i kontinuitetu dobrih igara svakog kandidata. Odlučio sam za naredno okupljanje pozvati i Marija Vuglača koji se nameće na desnom vanjskom. Vuglač je u pozitivnoj konkurenciji itekako zanimljiv, a i iskoristiv u trenažnom procesu. Nema sigurnih i oni koji budu na kvalitetnoj razini imat će šanse da se nađu i na konačnom popisu za Euro u siječnju”, komentirao je Červar.

Rukometaši će imati dvije prilike da se uhodaju, odigrat će dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Slovenije kako bi završili prvi ciklus priprema. Prvi susret je na rasporedu 26. listopada u 18 sati u dvorani Stožice u Ljubljani, dok je uzvrat dva dana kasnije, 28. listopada u Areni Zagreb s početkom u 20:15 sati.

Vjerujemo da će novo pojačanje donijeti potrebnu svježinu i još veću širinu klupe koja će nam na domaćem terenu biti itekako potrebna jer lovimo ono što nam jedino nedostaje. Europsko zlato koje sanjamo, a možda i dosanjamo, sudeći po kvaliteti naših rukometaša to imamo u najmanju ruku pravo očekivati.

 

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.