Hrvatska svladala Češku i kreće put Torina na kvalifikacije za Olimpijske

Hrvatska svladala Češku i kreće put Torina na kvalifikacije za Olimpijske

Hrvatska reprezentacija upisala je pobjedu protiv Češke rezultatom 90:69 (25:23, 23:11, 24:17, 18:18) u svojoj posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska u Torino na Kvalifikacijski turnir za OI.

U ispunjenoj dvorani u Pazinu Hrvatska je završila svoj drugi ciklus priprema i pokazala da prema Torinu kreće spremna. Odradili su svi igrači sjajan posao, a posebno su uz uvijek raspoložene Bogdanovića, Šarića i Simona bili hrvatski centri Planinić i Bilan. Hrvatska je u trećoj dionici košem Darka Planinića stigla i do velikih +20 (54:34), a do kraja susreta igrači izbornika Petrovića kontrolirali su susret i završili na najbolji mogući način.

 „Odradili smo sve ono što smo htjeli. Danas sam nekakve svoje zadnje dileme razrješavao kroz utakmicu. Isto tako, htio sam dati šansu onim momcima koji su dosad imali manje prilike i moram reći da sam zadovoljan onime što sam vidio. Namjerno sam kidao ritam naše momčadi kako bi imali što je više otežavajućih okolnosti. Kompletno gledajući, jedino vam ne mogu reći zbog čega u sve tri utakmice imamo ‘dizel’ start’“, rekao je zadovoljni  izbornik Petrović nakon utakmice te nastavio rekavši kako se za ovu momčad što se napadačkog dijela tiče nimalo ne brine.

Sada slijede dva dana odmora, a onda su jedini fokus Italija i Tunis jer kako kaže Petrović: ” Ne plasiramo li se u polufinale, utakmica više nema. Moramo igrati dobru obranu jer ukoliko bude tako sigurno ćemo imati šanse ugrabiti pobjedu tamo gdje netko možda kalkulira da je Italija favorit. Ono što je ovog trenutka apsolutni prioritet, a čemu smo mi skloni, to je podcjenjivanje Tunisa. Tu se prvog trenutka moramo nametnuti obranom jer to je pobjeda koja te vodi u polufinale. Kada smo defanzivno pravi, ova reprezentacija ima šansu plasirati se na Olimpijske igre.”

Petrović se zahvalio Kraljeviću i Delašu i najavio kako će danas  do dva-tri sata odlučiti nakon “sublimacije” svih dojmova iz ovih 19 dana  s kojih 12 igrača kreće u Sv. Martin i kojih 12 će biti na dispoziciji za Torino. U nastavku svoju analizu utakmice i najavu sljedeće dao je Darijo Šarić  koji je u pobjedi odigrao  važnu ulogu zabivši 12 poena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.