HRVATSKA - KANADA 78:70 (24:26, 16:13, 20:17, 18:14)

Hrvatska svladala Kanadu: “Dolazak Šarića i Simona poboljšao nam je krvnu sliku”

Hrvatska svladala Kanadu: “Dolazak Šarića i Simona poboljšao nam je krvnu sliku”

rekao je izbornik Petrović te dodao: "Odigrali smo jednu pravu utakmicu."

Nakon što je Hrvatska prije tri dana u Novigradu upisala poraz od Kanade, uslijedio je uzvrat u talijanskom Jesolu gdje su izabranici Aleksandra Petrovića izgledali puno bolje i agresivnije te upisali pobjedu (78:70) koja zasigurno znači puno za sljedeći ispit – Češku.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Bogdanović sa 18, Šarić i Hezonja sa po 13 koševa te Bilan sa 11 postignutih poena. Dario Šarić već je na početku priprema dobio veliko priznanje i pokazao da je u odličnoj formi što mu je donijelo titulu MVP-ja utakmice (Trofeo KE) u Jesolu.

„Uvijek je bolje dobiti nego izgubiti u tri dana. Prvu utakmicu smo izgubili s puno napravljenih pogrešaka koje smo dobro izanalizirali, međutim isto tako dolazak Šarića i Simona poboljšao nam je `krvnu sliku´. Odigrali smo jednu pravu utakmicu protiv momčadi koja ekstremno dobro trči, koja jako dobro šutira i moram reći da sam zadovoljan zato što nam je pokazala put kojim trebamo nastaviti. Najvažnija stvar je da da se iz dana u dan dižemo i u ovom trenutku, kada znamo da su Simon i Šarić samo dva dana s nama mogu reći da sam iznimno zadovoljan“, rekao je izbornik Petrović.

„Simon i ja smo po prvi puta zaigrali nakon zasluženog odmora nakon naših prvenstava. Nije to sigurno izgledalo baš najbolje kako bi mi htjeli izgledati u Torinu, ali pogledao sam snimku prve utakmice protiv Kanade i sigurno smo napravili jedan korak, ako ne i dva naprijed. Mislim da još moramo poboljšati obranu zato što mislim da su Kanađani puno više griješili nego što smo mi odigrali fantastičnu obranu, ali iz dana u dan ima još vremena da se skupimo i da pokažemo, odnosno da odigramo kvalitetno kako treba utakmicu protiv Češke. Nakon toga da u Torino krenemo u najboljem mogućem ritmu, sa samopouzdanjem i da pokušamo izboriti te Olimpijske igre“, rekao je reprezentativac Dario Šarić.  

HRVATSKA – KANADA 78:70 (24:26, 16:13, 20:17, 18:14)

HRVATSKA: Babić 2, Krušlin, Stipčević, Simon 5, Hezonja 13, Šarić 13, Ukić 7, Planinić 7, Delaš, Bilan 11, Šakić 2, Bogdanović 18,

KANADA: Scrubb P. 7, Joseph, Ejim 3, Bhullar, Birch 4, Bennett 10, Ennis 13, Heslip 15, Scrubb T. 8, Kendall, Pierre 6, Shai 4.

 

Utakmica s Češkom na rasporedu je u nedjelju, 26. lipnja 2016. u Pazinu s početkom u 20:00 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.