Hrvatska traži domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija

Hrvatska traži domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija

Hrvatski rukometaši čekaju kvalifikacije za olimpijsku smotru.

Hrvatski rukometni savez najavio je kako će definitivno predati kandidaturu za domaćinstvo kvalifikacijske skupine za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, za što bi se trebali boriti s Danskom i Njemačkom.

Podsjetimo, kockasti su već organizirali kvalifikacije za OI u Pekingu 2008. i London 2012. u Zadru i Varaždinu, no nastup na smotri najboljih u Brazilu ovoga će puta ipak biti nešto teže izboriti. “Još ne znamo točno koji su uvjeti, ali naravno da ćemo se kandidirati”, kazao je tajnik HRS-a Damir Poljak.

Kauboji će igrati u skupini III kvalifikacija pored sigurnog Bahreina, kao trećeplasirane selekcije azijskih kvalifikacija, a statuse nositelja i ostale članove grupe uvelike će odrediti nadolazeće Euro u Poljskoj. Nositelj skupine trenutačno je Danska, no ako Poljska, Španjolska, Francuska ili Danska osvoje europski naslov Hrvatskoj i Bahreinu pridružit će se još jedna europska reprezentacija koja kvalifikacije nije izborila na SP-u. Potencijali suparnici tada bi nam bili Švedska, Island, Makedonija, Mađarska, Norveška, Srbija i Crna Gora.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.