Hrvatska U-16 protiv Srbije upisala treći poraz

Hrvatska U-16 protiv Srbije upisala treći poraz

Hrvatska je upisala sva tri poraza na turniru dosad.

U trećoj utakmici jakog međunarodnog turnira u Turskoj Hrvatska je ponovno upisala poraz, ovaj puta od Srbije, s 83:77.

Srbija – Hrvatska 83:77 (27-16, 24-18, 21-20, 11-23)

Kao i u utakmici protiv Litve, prva je četvrtina predstavljala izazov za naše reprezentativce. Nakon trice Antonia Šantića za otvaranje utakmice, Srbija je pošteno odradila obranu i vodi par poena unatoč dobro raspoloženom Duju Brali u napadu. No, polaganje Brale za 19:16 bio je zadnji koš Hrvatske u prvoj četvrtini i posljednje tri minute razlika se povećala na dvoznamenkastih 27:16.

Unatoč tome što su u sljedeće tri dionice naši kadeti pokazivali osjetno bolju igru, razlika je rasla i do 20 poena – bilo je 80:60, šest i pol minuta do kraja utakmice. Tada se naša trenerska klupa odlučila za time-out i kreće niz hrvatskih napada započevši s polaganjem Tomislava Ivišića, ali i lošiji šut Srbije.

Kapetan Ivišić je u posljednjoj je četvrtini posebno potegnuo ubacivši 9 od 23 hrvatska poena, uz cijelu utakmicu fantastičnog Duju Bralu te semafor na kraju pokazuje 83:77.

Duje Brala je postigao i daleko najviše poena na utakmici, 32 uz 8 skokova, dvije asistencije i tri osvojene lopte. Tomislav Ivišić je upisao double-double učinak s 11 poena i 13 skokova. U srpskoj reprezentaciji su po 16 poena ubacili Filip Branković i Matija Belić.

Kao i u svim utakmicama do sada, naši su kadeti izjednačeni s drugim reprezentacijama po broju skokova i asistencija, no broj izgubljenih lopti (u ovom slučaju 24) je ono što odskače i iz čega se može iščitati razlika u rezultatu. No, uza sve rečeno, brojke su tek suhoparan pokazatelj koji ne prikazuje ni draž igre, niti zalaganje naših kadeta koji u Sakaryji skupljaju iskustvo međunarodnih utakmica za ono najvažnije – Europsko prvenstvo u kolovozu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.