Hrvatska U-18 protiv Latvije za potvrdu plasmana na europskoj smotri

Hrvatska U-18 protiv Latvije za potvrdu plasmana na europskoj smotri

Hrvatska juniorska reprezentacija danas od 12:00 sati igra protiv Latvije utakmicu za plasman od 13. do 14. mjesta na Europskom prvenstvu u Turskoj. Susret se može pratiti ovdje .

Podsjetimo kako je tekao put mlade Hrvatske košarkaške reprezentacije na ovoj Europskoj smotri. U prvom kolu skupine A Europskog juniorskog prvenstva (U-18), košarkaši Hrvatske izgubili su od Španjolske sa 62:74 (29:29). Opširnije pročitajte ovdje. Nakon Španjolske uslijedio je novi ‘šok’ i poraz od Italije  (84:78).

Uoči početka utakmice s Italijom izbornik Mance je bio optimističan te naglasio važnost pripreme za pobjede u nadolazećim susretima rekavši: ‘uz dobru pripremu, ali i koncentraciju očekujem pozitivan rezultat.’  Međutim to se naposljetku nije dogodilo. Bolje su krenuli Talijani u utakmici i držali je  pod kontrolom sve do posljednje četvrtine kada Hrvatska pokazuje malo veći otpor, no nažalost ne dovoljan za pobjedu i bodove u skupini A.

Hrvatskoj je tako bila ostala još jedna utakmica u spomenutoj skupini  i to protiv Švedske, a ista je završila tijesnom pobjedom naših mladih košarkaša  (78:77). Utakmica Hrvatske_Švedske se može pogledati na poveznici ovdje .

Pobjeda protiv Švedske bio je ‘mali vjetar u leđa’ mladim košarkašima, ali ipak nedovoljno u sljedećoj utakmici  protiv domaćina Turske. U utakmici za borbu od 9. do 16. mjesta, domaćin  je naposljetku slavio rezultatom 71:69.

Poraz od Turske za  mlade Hrvate je značilo odigrati  preostale utakmice na europskoj smotri  i to za plasman od 13. do 16. mjesta.  Prva utakmica koja je uslijedila bila je protiv  Izraela. U tom susretu mladi Hrvati su  zasluženo odnijeli pobjedu rezultatom (87:84). Utakmica Hrvatska_Izrael se može u cijelosti pogledati ovdje.

Trener Mance vidno zadovoljan pobjedom, nakon utakmice dao je svoj komentar uz čestitke te najavio današnju utakmicu protiv Latvije koja je u tijeku“Čestitam svojim dečkima na čvrstoj i borbenoj utakmici u kojoj nije bilo puno pameti i zdrave ideje, ali je presudila odlučnost i koncentracija u samoj završnici. Sutra nam je jednako bitna utakmica s Latvijom. Imamo malo vremena za odmoriti se , ali učinit ćemo sve da turnir završimo s pobjedom.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.