Hrvatska u polufinalu Davis Cupa Amerikance dočekuje u Splitu

Hrvatska u polufinalu Davis Cupa Amerikance dočekuje u Splitu

Hrvatska u međusobnom ogledu sa SAD-om ima četiri pobjede iz četiri susreta.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u polufinalu Svjetske skupine od 14. do 16. rujna u susretu protiv SAD-a biti domaćin u Splitu, odlučio je Hrvatski teniski savez. Igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača.

Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davis Cupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura. Kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan, gdje će za ovu priliku biti postavljene montažne tribine za oko 6000 gledatelja.

Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu (Spaladium Arena) u četvrtfinalnom susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj protiv SAD-a u Davis Cupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0.

Na putu do polufinala Hrvatska je ove godine s 3:1 u prvom kolu svladala Kanadu te istim rezultatom u četvrtfinalu Kazahstan, a sastav SAD-a je do polufinala došao pobijedivši Srbiju 3:1, odnosno Belgiju 4:0.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.