Budimpešta domaćin 7. svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku od 12. do 17. srpnja.

Hrvatska u skupini sa Španjolskom: Zadovoljni smo ždrijebom i idemo po titulu

Hrvatska u skupini sa Španjolskom: Zadovoljni smo ždrijebom i idemo po titulu

"S obzirom na naš renome i kvalitetu koju posjedujemo, jedini cilj koji uvijek predstavljamo pred sebe je zlato."

Ne igra se rukomet samo  na parketu igra se i na pijesku jednako atraktivno, rasturajuće i sa velikim žarom. Dokaz tome su naši rukometaši koji su četverostruki uzastopni europski prvaci.

U glavnom gradu Mađarske održan je ždrijeb 7. svjetskog prvenstva, a mi smo se našli u skupini B  zajedno sa viceprvacima Europe Španjolcima, domaćinom Mađarskom, Omanom, Urugvajem te Australijom.

U skupini A su aktualni svjetski prvaci Brazilci, Bahrein, SAD, Egipat, Ukrajina i Katar.

“Zadovoljni smo ždrijebom, a obzirom da idemo po titulu svejedno nam je, jer kako god okrenemo, moramo dobiti najbolje. Prošlo prvenstvo smo bili u “skupini smrti” i pokazali karakter te dogurali do finala. Sad na prvi pogled imamo lakšu skupinu, ali svejedno je bitno da smo pravi kada bude najviše trebalo, a to smo već dokazali”, rekao je hrvatski izbornik Davor Rokavec.

Reprezentativac Ivan Dumenčić također se osvrnuo rekavši:

S obzirom na naš renome i kvalitetu koju posjedujemo, jedini cilj koji uvijek predstavljamo pred sebe je zlato. Ono nam je na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu izmaklo u finalu nakon raspucavanja i u Budimpešti želimo to promjeniti i svrgnuti s trona Brazilce, koji već dugo dominiraju na svjetskim natjecanjima. Razina kvalitete ostalih timova se rapidno povećala te tako vjerojatno uz nas i Brazilce na isto mjesto žele i Katar, Španjolska i domaćin Mađarska. Drago mi je vidjeti i neke nove reprezentacije i velike nacije koje ne dolaze s bijelom zastavom, poput momčadi SAD-a, što je odlična stvar za daljnji razvoj ovog sporta.”

Prije dvije godine, na SP-u u Recifeu u Brazilu domaćini su slavili 2:1 protiv Hrvatske, dok su se naši rukometaši najsjajnijim odičjem okitili na SP-u 2008. u španjolskom Cadizu svladavši Brazilce.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.