Hrvatska ujedinjuje MTB enduro utrke u jednom kupu

Hrvatska ujedinjuje MTB enduro utrke u jednom kupu

Enduro val koji se širi svijetom zahvatio je  i Hrvatsku te u zadnjih nekoliko godina okupio veliki broj ljubitelja ove zanimljive biciklističke discipline koja je mješavina “cross-countrya” i “downhilla”.

Prva je utrka održana u Grožnjanu, ali se jako brzo nakon tamošnje premijere ove discipline u sklopu Sloenduro kupa groznica proširila među hrvatskim bikerima. Tradicionalna downhill destinacija Buzet odmah je privolila enduro i organizirala Cunjworx utrku koja je prethodila Trnduro u Rijeci. Veliki korak u razvoju ove discipline na kontinentu dala je ekipa iz BK Opuštenog otvaranjem prve legalne enduro staze na Sljemenu.

Uz malo zajedničkih dogovora organizatora i razmjena ideja odlučilo se da sve ili većinom utrka koje će se održati u 2016. u Hrvatskoj spoje u zajednički rekreativni enduro kup, kako bi kvalitetnije proradili na popularizaciji ove discipline.

Dogovoreno je da se kup sastoji od pet utrka u Buzetu, Pakracu, Rijeci, Zagrebu i Grožnjanu od kojih će se utrka u Pakracu bodovati kao državno prvenstvo Hrvatske, dok će se utrka u Grožnjanu bodovati i u Sloenduro Kupu.

Utrke rekreativnog kupa imat će sve iste kategorije kao prema HBS-ovom pravilniku, a i pravila biti će ista kao na većini utrka u našoj regiji. Format utrke biti će različit što se tiče broja stage-eva i staza na kojima će se isti odvijati, ali jedno će im biti zajedničko, dobra zabava i uzbudljive vožnje.

Ovim putem organizatori, BK Buzet, BK Titan, BBK Team Rodeo, BK Opušteno i BBK Grožnjan,  pozivaju da se pridružimo prvom rekreativnom kupu u enduru u Hrvatskoj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.