Hrvatska U-18 reprezentacija:

Hrvatska upisala poraz od Latvije u borbi za 13. mjesto na EP-u

Hrvatska upisala poraz od Latvije u borbi za 13. mjesto na EP-u

Hrvatska juniorska reprezentacija završila je svoj nastup na europskoj smotri u Turskoj porazom od Latvije 90:76 i osvojenim 14. mjestom.

Hrvatska je porazom od Latvije, odnosno 14. mjestom završila natjecanje na Europskom prvenstvu u Turskoj i nažalost završila u Diviziji B.

Hrvatska je odigrala dobru utakmicu protiv Latvije u borbi za 13. -14. mjesto. Otvaranje utakmice bilo je pod tenzijama za obje ekipe. Iako je Latvija otvorila utakmicu prvim košem, prva dionica se igrala u egalu. Dovoljan podatak je da je u prvoj četvrtini semafor pet puta pokazivao izjednačen rezultat, a u konačnici Hrvatska završava prvu dionicu s minimalnom prednošću od 22:25.

Drugu četvrtinu Latvija odmah kreće agresivno i postavlja još jedan izjednačen rezultat (25:25), igrao se koš za koš, nakon čega je tricom Buljevića Hrvatska imala 34:37, no Latvija odmah uzvraća i tu zapravo kreće dosta angažiranije u završetak druge dionice. Napravila je Latvija seriju od plus sedam te na odmor otišla sa 46:39. Odlično je prvo poluvrijeme odigrao  Čizmić koji je nakon 20 minuta igre imao 15 poena.

Ulaskom u treću četvrtinu Latvija preuzima kontrolu igre u svoj ruke. Tako je odmah na početku, kod rezultata 53:45 Latvija natjerala trenera Mancea na time-out. Nakon toga i po prvi puta Latvija odlazi na dvoznamenkastu prednost (58:47). Hrvatska nije imala rješenja za šuteve izvana koji su bili najveće oružje reprezentacije Latvije u trećoj četvrtini te je tako  Latvija zaključila treću dionicu s velikih plus 20 (71:51).

Veliki zaostatak nije se mogao nadoknaditi u posljednjoj četvrtini i Hrvatska na kraju upisuje poraz u svojoj posljednjoj utakmici europske smotre u borbi za 13-14 mjesto (90:76).

Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Čizmić sa 18 poena, Buljević je dodao 13 te Paić i Mandić po 10. Kod Latvije je Blumbergs ubacio 23, Strautins je dodao 19 te Jansons 18.

Hrvatska U-18 reprezentacija

Hrvatska U-18 reprezentacija foto: HKS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.