RAGBI EUROPSKO PRVENSTVO 2016-2017

Hrvatski ragbijaši traže pobjedu na gostovanju kod Cipra

Hrvatski ragbijaši traže pobjedu na gostovanju kod Cipra

Hrvatska ragbijaška reprezentacija sprema se za svoj posljednji susret Prvenstva Europe 2016/2017. skupina Jug. Izabranici Milana Jelavića putuju na Cipar gdje će u subotu 6. svibnja na Paphiakos stadionu u Paphosu odmjeriti snage s reprezentacijom Cipra.

Kako je bilo i najavljeno već ranije, bit će ovo prvi službeni susret ovih reprezentacija u okviru Rugby Europe Championshipa. Reprezentacija Cipra postigla je neobičan svjetski rekord po broju uzastopnih pobjeda u službenim natjecanjima. Natječući se tako u periodu od 29. studenog 2008. do 1. studenog 2014. u Europskom kupu nacija (ENC) u skupinama 3D,2D,2C i 2B, reprezentacija Cipra je napravila  niz od 24 uzastopne pobjede što niti jednoj reprezentaciji u svijetu nije uspjelo. Naravno ove pobjede ostvarene su u nižim europskim kvalitetnim skupinama. Od prošle godine otkad se natječe u skupini 1 Jug reprezentacija Cipra upisala je tri poraza iz tri utakmice.

Naša reprezentacija propustila je priliku da se bori za prvo mjesto u skupini. Sada rasterećeni bilo kakvog imperativa putuju na Cipar.

‘Želja svih je da pobjedom okončamo ovaj natjecateljski ciklus. Jesen donosi nove izazove, a nadamo se još boljim rezultatima naše reprezentacije’, ističu iz stožera hrvatskih ragbijaša.

Za razliku od susreta s Maltom momčadi se pridružio Toni Grle a zbog ozljede nema Jai Ayouba. Ulogu glavnog kreatora na poziciji otvarača preuzet će kapetan Nik Jurišić ili Luka Lerotić što će biti odlučeno nakon posljednjeg treninga pred utakmicu. Pretpostavka je da će izbornik Jelavić na ovoj utakmici dati priliku što većem broju igrača s klupe da se nametnu i pokažu potencijal u stvarnim natjecateljskim uvjetima.

Na Cipar putuju slijedeći igrači: Luka Kovačić, Ilija Biškić, Marko Buljac,Marko Bunić, Nik Jurišić,Antonio Ivanković, Ivan Šuta, Ivan Miljak, Krešimir Čorić, Dino Kodžić, Marin Vlajčević, Tomislav Burazin, Luciano Luka Rosso, Luka Lerotić, Toni Miloš, Marko Grčić, Fran Hasija, Željko Galić, Martin Altamirano, Dylan Rowe, Toni Grle, Joshua Brajković i Luka Perlain.

Utakmica je na rasporedu od 15 sati.

Foto: Berislav Rožman

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.