Hrvatske judašice zbog kazni ostale bez medalja u Tel Avivu

Hrvatske judašice zbog kazni ostale bez medalja u Tel Avivu

Šutalo je bez medalje ostala zbog kazne.

Hrvatski judaši su nakon odrađenih priprema u Austriji stigli na prvi veliki turnir, Grand Prix u Tel Avivu. Najbolju šansu za medalju izgradila je Ivana Šutalo (preko 78 kg), koja je u prvoj minuti borbe na otvaranju ipponom pobijedila Somkishvili iz Gruzije.

Za ulazak u polufinale svladala je wazarijem i ipponom Bjeloruskinju Slutskayu. Tamo je prevelik izazov bila Ukrajinka Kalanina bila preveliki izazov, koja je u četvrtfinalu pobijedila drugu hrvatsku predstavnicu Ivanu Maranić. Porazom u polufinalu Šutalo je otišla u borbu za broncu, u kojoj je bila aktivnija, ali je jedna kontra Portugalke Nunes značila i wazari, nakon kojeg je naša judašica dobila i treću kaznu te je Portugalka završila kao treća.

Blizu medalje bile su i Maranić, koja je u repasažu izgubila zbog tri kazne u «zlatnom bodu» od Slutskaye, te Barbara Matić (do 70 kg), koja je u četvrtfinalu izgubila od danske predstavnice Sook, a zatim u repasažu od Nizozemke Van Dijk, također zbog tri kazne.

Brigita Ljuba (do 78 kg), Dominik Družeta (do 81 kg), Zlatko Kumrić (do 100 kg) i Marko Kumrić (preko 100 kg) izgubili su u prvim nastupima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.