Hrvatske košarkašice sutra u Trnskom love prve bodove za plasman na EuroBasket!

Hrvatske košarkašice sutra u Trnskom love prve bodove za plasman na EuroBasket!

Podržimo naše košarkašice u SD Trnsko u subotu 11. studenoga protiv Švedske, ulaz slobodan!

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija počinje kvalifikacijske susrete za plasman na EuroBasket 2019. godine. Nakon što je neuspješno završila one posljednje i ostala bez prilike da nastupi u Češkoj ove godine, okreće se novome ciklusu za nastup u Srbiji i Latviji kao zemljama domaćinima.

Sustav natjecanja je takav da 32 zemlje igraju kvalifikacijske utakmice raspoređene u osam skupina sa četiri reprezentacije. Njih 16 plasirati će se na prestižno natjecanje, a za to mogućnost imaju u studenom ove godine, veljači te studenom iduće. U svakome se krugu igraju dvije utakmice. Prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije svake skupine sudjelovati će na EuroBasketu. Hrvatska je smještena u posljednjoj skupini H s Italijom, Makedonijom i Švedskom.

Košarkašice su se okupile prošli ponedjeljak u Zagrebu, dok im se kapetanica Antonija Sandrić pridružila nešto kasnije. Nakon što su u dobroj atmosferi odradile treninge, završavaju posljednje pripreme za sutrašnji susret sa Švedskom kao prvom preprekom.

Jesmo, spremne smo! Prije svega, sutrašnjom utakmicom otvaramo ovaj Kvalifikacijski ciklus za EuroBasket 2019 koji se održava u Latviji i Srbiji. Učinit ćemo sve da to sutra bude na nivou, iako znamo da je Švedska jako dobra ekipa. Ali na domaćem terenu se uvijek igra s nekom željom i motivom većim nego na drugim utakmicama, pogotovo jer se igra u dresu hrvatske reprezentacije. Okupili smo se s jednim ciljem – učinit ćemo sve da se plasiramo na EuroBasket 2019. Uvijek se ciljevi na ljestvici moraju postaviti visoko da im možete stremiti, ako ih stavite nisko, onda su i ti ciljevi, očekivanja niska. Naši ciljevi su odlazak na europsku smotru i napravit ćemo sve da tako i bude.“ izjavila je izbornica Anđa Jelavić.

Kapetanica Antonija Sandrić zaključila je: “Mislim stvarno da je atmosfera super i da radimo dobro. Jučer smo imali intenzivan trening koji je stvarno bio dobar – ‘grizlo’ se u obrani. Mislim da je najvažnije dati sve od sebe u obrani, tako da će napad sigurno doći jer je svaka od nas sposobna i ima talenta da odradi svoj posao u napadu. Tu smo, razgovaramo, ako je ikakav problem sve smo mi tu cure koje se znamo, sa svakim se može popričati i stvarno mislim da smo jedna dobra klapa – zasad i za budućnost! Sutra očekujem dobru, zanimljivu utakmicu. Vrlo je važno jer igramo prvu utakmicu na domaćem terenu i mislim da to može biti jedna velika i pozitivna stvar za nas.”

Nakon Švedske, 15.11.2017. slijedi utakmica s Italijom u San Martino di Luparo čime završava prvi krug. Sljedeći susreti  su u veljači i to dvije gostujuće utakmice kod Makedonije i Švedske, a nakon toga Hrvatska ima još dva domaćinstva – protiv Italije i Makedonije.

Podržimo naše košarkašice u SD Trnsko u subotu 11. studenoga, ulaz slobodan!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.