Hrvatske odbojkašice otvaraju kvalifikacije protiv Španjolske

Hrvatske odbojkašice otvaraju kvalifikacije protiv Španjolske

Cure kvalifikacije otvaraju protiv Španjolske, a dečki protiv Ukrajine.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija u Slovačkoj će pokušati izboriti odlazak na Europsko prvenstvo ili pokušati ući u treći krug kvalifikacija, kao najbolja drugoplasirana ekipa u grupi.

Naše djevojke danas igraju prvu utakmicu protiv reprezentacije Španjolske, te ih onda očekuju dvoboji protiv Turske i Slovačke.

Izbornik Miodrag Stojaković u Slovačku je poveo Laru Štimac, Božanu Butigan, Anu Matić, Leu Deak, Josipu Marković, Miku Grbavicu, Jelenu Grgić, Lunu Bečić, Niku Jularić, Nataliu Tomić, Mateju Kljaić i Martu Cvitković.

“Neke smo informacije skupili u posljednji trenutak, pogotovo o Španjolskoj. No stvari su vrlo jednostavne, između nas i Slovačke trebao bi biti najveći „fajt“ što se tiče borbe za drugo mjesto jer mislim da su Turkinje tu favoritkinje. No i s njima ćemo se potući pa što bude. Uglavnom, idemo skromno, bez velikih najava.” – izjavio je izbornik Miodrag Stojaković.

U Ukrajini naše juniore čeka dosta teška grupa, prvu utakmicu igrati će danas protiv domaćina Ukrajine, dok će preostale dvije utakmice igrati protiv reprezentacija Bjelorusije i Poljske.

Izbornik Željko Nojić prolaz u treći krug kvalifikacija pokušat će izboriti sa slijedećim igračima: Tino Hanžić, Tomislav Mitrašinović, Gabrijel Ivančić, Patrik Jelić-Periša, Filip Marinić, Lovre Babić, Petar Jurić, Mateo Brandić, Domagoj Matošević, Tomislav Mišlov, Patrik Anić i Marijan Radoš.

“Svi su zdravi i maksimalno spremni, možda malo umorni od puta, no to ćemo riješiti već na prvom treningu. Spremni dočekujemo susret protiv domaćina, koji , očito ne očekuje puno od nas kada su nas stavili već prvi dan u raspored s njima. No mi to gledamo kao nešto pozitivno, to možebitno podcjenjivanje želimo iskoristiti. Želja nam je izboriti barem dodatne kvalifikacije.” – rekao nam je u telefonskom razgovoru izbornik Nojić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.