Hrvatske rukometašice prije Švedske: “Željne smo osvete, dat ćemo sve od sebe”

Hrvatske rukometašice prije Švedske: “Željne smo osvete, dat ćemo sve od sebe”

Goran Mrđen, Andrea Penezić i Marta Žderić najavili su kvalifikacijske utakmice protiv Švedske za plasman na Euro u Danskoj...

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju ovoga tjedna očekuje važan susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Švedske, a Goran Mrđen svoje izabranice za prvi ogled priprema u ‘svojoj’ Koprivnici.

Reprezentativke je tom prigodom ugostila i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, uručila im prigodan suvenir za uspomenu te poželjela sreću u nadolazećim sportskim ispitima.

“Nadam se da ćemo ostvariti ono što bi sve djevojke, i ja s njima, najviše željele. Kad smo izvukli Švedsku znali smo da se radi o jako teškom protivniku, na neki su nas način eliminirali s Eura, ali ovo je vjerojatno i najbolja prilika da im za to vratimo”, kazao je izbornik.

“Daleko je još kristaliziranje prve postave, najvažnije je da su cure zdrave. Kompletni smo, ali Švedska je teorijski favorit i zbog rejtinga. Ipak, i mi imamo najbolju strijelkinju Lige prvakinja, osvajačicu toga natjecanja i velik broj onih koji su igrali u Europi stoga vjerujem da ni Šveđanke nisu najsretnije što su izvukle baš nas”, priča dalje Mrđen.

Švedska je dobro analizirana, sada treba samo uvježbati ekipu, akcije i psihološki se pripremiti za jakog protivnika. “Kvalitetni su u obrani, a najjači u ‘guranju’ s leđa. Dat ćemo sve od sebe, premda ne treba vezati ruke i govoriti o nekoj povijesnoj utakmici. U pitanju je i plasman na Svjetsko prvenstvo koje pak uz sebe veže Olimpijske igre, ali ne smijemo se bojati. Treba na to gledati kao na dvije utakmice, četiri poluvremena u kojima se sve može dogoditi”, zaključio je.

Medijima su se obratili i Andrea Penezić te Marta Žderić. “Postoji želja za osvetom, Švedskoj smo dužne još od Eura. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima dosta igračica u najjačim europskim klubovima. Ne mogu obećati pobjedu, ali mogu obećati da ćemo dati svoj maksimum. Sve smo već igrale u Koprivnici i vjerujem da ćemo imati odličnu podršku iz čitave Hrvatske. To je samo dodatni motiv da odigramo što bolje”, kaže Penezić.

S reprezentativnom se kolegicom slaže i golmanica Marta Žderić. “S klubom sam napravila ogroman uspjeh, osvojili smo Ligu prvakinja, a nadam se da ću i s reprezentacijom ispuniti cilj. Nezasluženo smo ispali s Eura i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da protiv Švedske ostvarimo što bolji uspjeh.”

Prva utakmica protiv Švedske na rasporedu je u ŠD gimnazije Fran Galović u Koprivnici 7. lipnja u 17.15 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.