Hrvatske stolnotenisačice s invaliditetom već osigurale medalje

Hrvatske stolnotenisačice s invaliditetom već osigurale medalje

U Slovačkoj se održava Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, a za dobre vijesti iz Bratislave su se pobrinuli hrvatski reprezentativci koji su već osigurali medalje. Sjaj tih medalja će biti poznat nakon vikenda kada su na rasporedu završni susreti na turniru.

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su nakon uvodnih pobjeda protiv srpske i tajlandske kombinacije osigurale najmanje brončanu medalju, a nakon poraza od Italije u razigravanju su izgubile mogućnost borbe za najsjajnije odličje. Stoga će na posljednjem susretu na turniru snage odmjeriti s reprezentativkama Turske u susretu koji će odlučiti tko će se okititi srebrnom medaljom.

Sandra Paović i Mirjana Lučić su na putu do polufinala pobijedile Izraelke i Rumunjke, te im Brazil predstoji kao posljednji protivnik pred finale u svojoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić se bore za ulazak u polufinale u meču protiv Njemačke, dok su porazom natjecanje otvorili Zoran Križanec i Tomislav Špalj.

Inače, na prvenstvu u Bratislavi se natječe 116 ekipa iz 34 zemalja, dok se dijeli 11 naslova u muškoj i 5 u ženskoj kategoriji.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.