Hrvatske tenisačice otvaraju s Turskom

Hrvatske tenisačice otvaraju s Turskom

Ivi Majoli nedostaje samo Petra Martić u sastavu.

Hrvatska Fed Cup reprezentacija ovog će tjedna na turniru Prve skupine tog natjecanja u britanskom Bathu pokušati osvojiti prvo mjesto i tako se plasirati u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

Izbornica Iva Majoli je za nastup prijavila Donnu Vekić, Janu Fett, Tenu Lukas, Anu Konjuh i Dariju Jurak, a ždrijebanjem je odlučeno da će Hrvatice u grupi B za suparnice imati Srbiju, Tursku i Gruziju. Pobjednik ove grupe proći će u finale turnira i igrati s najboljim iz grupe A, u kojoj su Velika Britanija, Grčka, Mađarska i Slovenija.

Glavni adut hrvatskog sastava je bez sumnje 22-godišnja Donna Vekić, koja je prošlog tjedna igrala u finalu vrlo jakog turnira u ruskom Sankt-Peterburgu, a zahvaljujući tome u ponedjeljak je stigla na 25. mjesto na pojedinačnoj WTA listi, što joj je i najbolji plasman u karijeri.

“Drago mi je za Donnu, pogotovo što i ja sudjelujem u organizaciji turnira u Sankt-Peterburgu. Odigrala je turnir iz snova, već dugo nisam vidjela Donnu da igra tako dobar tenis. U finalu je vodila 5:2 u prvom setu, nažalost nije pobijedila. Malo je bilo nesreće, malo je ubrzala, malo se stisnula ruka, no sve u svemu odigrala je super turnir i dohvatila najbolji renking u karijeri. Sada je pred nama jedan od najvažnijih tjedana, a prije mečeva vidjet ćemo tko će nastupati u pojedinačnim mečevima uz Donnu koja je sigurna, a isto vrijedi za par, gdje je sigurna Darija Jurak”, rekla je Iva Majoli.

Donna Vekić pozitivno gleda na mogućnosti hrvatskog sastava u Bathu:

“Jako sam sretna s rezultatom. Igrala sam jako dobar tenis, nadam se da mogu tako nastaviti i u Fed Cupu. Dobro se slažemo u ekipi i naravno da nam je cilj da, za početak, budemo prve u grupi”, rekla je Donna Vekić.

Prvi suparnik, u srijedu, bit će Turska, za koju su prijavljene Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay, Berfu Cengiz, İpek Soylu i İpek Öz.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.