Japanska borilačka vještina i sport jednom riječju "Kendo"

Hrvatski borci na Sakura kupu u Mađarskoj ostvarili zapažene rezultate

Hrvatski borci na Sakura kupu u Mađarskoj ostvarili zapažene rezultate

Najjači turnir u ovom dijelu Europe, na koji dolaze ponajbolji natjecatelji iz cijele Europe i Azije.

U mađarskom Zsambeku kraj Budimpešte održan je 23. Sakura Kendo Kup, najjači regionalni turnir za mlađe kategorije. U konkurenciji 140 natjecatelja, ekipa splitskog Kendo kluba Marjan osvojila je prvo mjesto, zlatnu medalju u momčadskoj konkurenciji.

Ekipa u sastavu Petar Ursić Glavanović, Dario Karninčić i Goran Gašparović je na putu do medalje pobijedila kolege iz Zagreba, Sopota i dva beogradska tima. Dario Karninčić i Petar Ursić Glavanović su pojedinačno stigli do četvrtfinala, a Goran Gašparović do osmine finala, izgubivši od pobjednika turnira mađara Nemethia.

Na kupu je sudjelovao i Kendo klub Rijeka te postigao zapažene rezultate u kihon kategoriji koja objedinjava sve osnovne tehnike karatea kao što su udarci rukom, udarci nogom, stavovi, blokovi.  Ravnoteža, brzina, snaga, izbor momenta, koncentracija i mnogo drugih stvari su pravi kihon, a to nastaje beskonačnim ponavljanjem tehnika. Zato se za kihon kaže da je osnova karatea.

Na ovom natjecanju Sandro Margan član Kendo kluba Rijeka osvojio je  u muškoj konkurenciji u kihon A kategoriji 3.mjesto; U kihon C kategoriji Elvis Muminović osvojio je “fighting spirit”. U ženskoj konkurenciji jednako je uspješna bila i Sandra Margan. 

Čestitke hrvatskim borcima povodom lijepog niza ostvarenih rezultata na ovogodišnjem Sakura kupu i puno sreće na natjecanjima koji slijede.

I na kraju `Kendo nas uči da stvari vidimo vlastitim očima, trenutačno reagiramo i brzo donosimo odluke.  Mentalni aspekt ove interakcije između dvije osobe zahtijeva naporan i dugotrajan trening. Jedan od važnih ciljeva u treningu jest držanje konstantne budnosti i pozornosti prema protivniku, ali isto tako i na brojne situacije u našim svakodnevnim životima.´

Detaljnije pogledajte ovdje.

 

Foto: Croatian Kendo Association Facebook

Foto: Kendo klub Rijeka Facebook

Foto: Kendo klub Marjan Facebook

Foto: Kendo klub Marjan Facebook

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.