Hrvatski judaš osvojio medalju u Rusiji

Hrvatski judaš osvojio medalju u Rusiji

 Mateo Holjevac pravi je primjer da u životu ograničenja i granice ne postoje te kako vrhunski rezultati pristižu isključivo vlastitim radom, zalaganjem, vjerom, a  onda se jednostavno  i `karte poklope´.

Podsjetimo kako je Mateo dvanaestogodišnjak iz Duge Rese i jedini hrvatski džudo borac s Downovim sindromom.   U prosincu prošle godine pokrenuta je akcija kojom su se prikupljale donacije za njegov odlasak na Europsko prvenstvo u judu. Odlazak se i realizirao te je Mateo tako postao prvi sudionik i predstavnik Hrvatske na međunarodnom natjecanju djece s Downovim sindromom.

Iako je Mateo priželjkivao osvajanje zlatne, ni osvojena brončana medalja nije mu umanjila sreću i veselje.

– Mislim da u ovom trenutku nema sretnijeg djeteta u svijetu od Matea. Izuzetno smo ponosni na njega. Ovo je velika stvar za njega, ali i za klub i za Hrvatsku, jer je on prvo dijete s Downovim sindromom koje je na međunarodnom natjecanju predstavljalo našu zemlju. Ovim putem bih zahvalio svim donatorima koji su nam pomogli da prikupimo novac kako bi Mateo uopće mogao otputovati i sudjelovati na natjecanju u Rusiji – rekao je Davor Vrbanić, predsjednik Judo kluba Duga Resa, dodajući kako su izuzetno ponosni na Mateove postignute rezultate te vjeruju da će Mateo biti poticaj djeci poput njega da se bave sportom.

Na Special Olympics Russia u St. Peterburgu Mateo je osvojio 3. mjesto u konkurenciji dječaka u dobi od 12 do 16 godina, do 38 kilograma težine.

– Djeca i odrasli s invaliditetom isto zaslužuju priliku u životu, tako naravno zaslužuju priliku da se okušaju i u sportu. Mateo je dijete s Downovim sindromom koji je u prve sportske korake krenuo u judu prije tri godine. Bila je to žestoka borba, a na današnji dan mogu reći da prelazi u profesionalca sportaša koji će ostaviti trag u hrvatskom sportu i u sportu osoba s invaliditetom – istaknuo  je Mateov trener Ivan Bućan.

Zbog velikog truda udruga Ponos Hrvatske Mateu je iznimno dodijelila priznanje kojim odajemo počast njegovoj volji i upornosti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.