Hrvatski kadeti napadaju polufinale: “Nema lakih protivnika, razlike su minimalne”

Hrvatski kadeti napadaju polufinale: “Nema lakih protivnika, razlike su minimalne”

Hrvatska u miru dočekuje posljednju utakmicu u skupini protiv Španjolske, jer je već prije osigurala četvrtfinale...

Hrvatska reprezentacija do 17 godina već je sada napravila veliki rezultat na Europskom prvenstvu u Bugarskoj. Nakon pobjede protiv Austrije od 1:0 osiguran je plasman u četvrtfinale, a izbornik Daro Bašić osvrnuo se na utakmicu:

Ovo je jako velika i jako važna pobjeda. Bile su obje reprezentacije pod pritiskom, bilo je teško i tvrdo. Austrija je dobro stajala u obrani, a u napadu je imala dvojicu – trojicu igrača koji mogu napraviti problem.” 

Kaže da je sve napravljeno do sada velik rezultat, a i da će se za sljedeće utakmice vratiti neki ozlijeđeni igrači: “Ovaj nas rezultat stvarno veseli, posebno zato što još nismo primili pogodak. Kalaica se vratio, uhvatio svoj natjecateljski ritam. Samo neka nas zdravlje posluži, ali imali smo problem i s Erlićem koji je nezgodno pao i iskočilo mu je rame. Vidjet ćemo kojom će se brzinom oporaviti.” 

Protivnike koje očekujemo u idućoj fazi nije lako prognozirati, ali nema lakih protivnika: “U četvrtfinalu više nema laganog protivnika, razlike su u kvaliteti minimalne, ali raduje me što imamo dobar fond igrača, vidjet ćemo kako stojimo s ozljedama i umorom. Mislim da imamo adekvatne kombinacije za Španjolsku”, zaključio je Bašić.

Španjolci su pobjedom od 2:1 izabcili domaćine i u posljednjem kolu protiv Hrvatske trebaju bod za potvrdu plasmana u četvrtfinale, dok Austrija mora pobijediti Bugare i nadati se pobjedi Hrvatske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.