Hrvatski kadeti pobijedili Rovinj u pripremnoj utakmici

Hrvatski kadeti pobijedili Rovinj u pripremnoj utakmici

Hrvatski kadeti rođeni 1998./1999. okupili su se u Umagu 27. listopada i odradit će šest dana treninga

Hrvatski kadeti rođeni 1998./1999. okupili su se u Umagu 27. listopada gdje će boraviti do 2. studenog. Kadeti će u istarskom gradu ukupno odraditi šest dana treninga, ali i odigrati dvije pripremne utakmice s rukometnim klubovima Novigradom i Rovinjem.

Prva pripremna utakmica odigrana je u srijedu, a kadeti su snage odmjerili s Rovinjem, a hrvatski su reprezentativci slavili 34:18 (14:8). Od prve minute pokazali su momci dobru igru te se preko Leona Strbada, Halila Jaganjca, Dine Islamovića, Josipa Vekića i Daria Raguža odvojili na 6:1, a Rovinj je do drugog pogotka stigao tek u 12. minuti kada siguran biva Sandi Đukanović. Devet minuta kasnije Rovinj je stigao na minus dva (5:7), no nanovo su pojačali Panzini momci te do odlaska na predah otišli na +6 (14:8).

U nastavku se nastavila dobra igra kadeta, a u 42. minuti Strbad Hrvate odvodio na +8 (20:12) da bi samo tri minute kasnije Hrvatska imala +10 (24:14). Hrvatska kadetska reprezentacija stoga je do posljednjeg sučeva zvižduka povećala vodstvo na +16 (34:18).

Najbolji u redovima Hrvatske bio je Halil Jaganjac sa sedam pogodaka, dok je njih pet dodao Leon Strbad. Vladimir Gošić sakupio je devet obrana, Marko Udžbinac zaustavio je pet lopti, dok je Mateo Radočaj obranio četiri protivnička napada. U redovima Rovinja najbolji je bio Deni Zarev s pet zgoditaka, a Klaudio Bašić zabio je četiri puta.

HRVATSKA: Radočaj (9 obrana), Gošić (5 obrana), Udžbinac (4 obrane); Špruk, Grgić 2, Raguž 4, Vekić 2, Šarac 2, Fijala, Vistorop, Čurić 1,Žigrović 2, Vozila 3, Begić, Strbad 5, Farkaš 3, Miličević, Turčić 1, Islamović 2, Jaganjac 7, Martinović

Drugu pripremnu utakmicu Hrvatska igra u petak 31. listopada protiv Novigrada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.