Hrvatski kapetan napada: “Tehnologijom je stvorena konfuzija”

Hrvatski kapetan napada: “Tehnologijom je stvorena konfuzija”

Luka Modrić je nakon susreta protiv Al Jazere ponovno kritizirao video tehnologiju.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izabran je za najboljeg igrača polufinalne utakmice Svjetskog klupskog prvenstva u kojoj je njegov Real Madrid s 2-1 pobijedio Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Smatram da smo dobro igrali te zaslužili puno bolji rezultat. Oni su znali iskoristiti jednu od dvije prilike koju su imali”, rekao je 32-godišnji vezni igrač nakon što mu je uručena nagrada. Real Madrid će u subotu igrati u finalu protiv brazilskog Gremija.

“Gremio je dobra ekipa i sigurno će nam otežati stvari. Trener će odlučiti kako ćemo igrati. Danas smo se prilično napatili. Znali smo prije utakmice da će biti teško, no problem je bio u tome što nismo uspijevali zabiti gol. Stvarali smo prilike i dobro igrali, ali nikako nismo mogli zabiti. Zato smo se napatili”, rekao je Modrić koji je odigrao čitavu utakmicu.

Prije godinu dana je na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu kritizirao uvođenje video tehnologije kao pomoći sucima a nakon što su u srijedu poništena dva pogotka nakon video kontrole ponovno se usprotivio tehnologiji. Sudac je dva gola poništio Real Madridu, a jedan Al Jaziri.

“Zadnji put sam rekao nešto što se drugima nije svidjelo, no ovo je za mene pomalo zbunjujuće. Ne znam u kojim situacijama žele koristiti video tehnologiju. U nekim slučajevima može pomoći, no u nekima se kasni previše s odlukama kao recimo danas kada je nastala konfuzija. Ne želim više ulaziti u ovu temu, bit će onako kako oni odluče a mi se moramo naviknuti”, rekao je Modrić.

“Kada je Casemiro zabio gol rekli su da je bio u zaleđu jer je Benzema smetao drugom igraču. Stvorena je konfuzija. No tehnologija će biti uvedena i ne možemo učiniti ništa. No to nas igrače ne bi trebalo brinuti, moramo misliti na nogomet”, dodao je.

Iduće sezone ta bi tehnologija trebala biti uvedena u španjolsku ligu gdje je bilo puno prigovorima sucima ove sezone.

U srijedu je ofenzivni Gareth Bale ušao u igru nakon ozljede i zabio pobjednički gol u 82. minuti.

“Važno je da je zabio Ronaldo i da je gol postigao Bale nakon dugo vremena. To će mu dati samopouzdanja, drago mi je zbog njega. Nadam se da će nastaviti ovako i biti fizički dobro. Puno će nam pomoći do kraja sezone”, izjavio je Modrić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.