Hrvatski kup: Dinamo i Rijeka u borbi za finale

Hrvatski kup: Dinamo i Rijeka u borbi za finale

Dinamo će od 17 sati i 30 minuta na Maksimiru ugostiti Rijeku u reprizi prošlosezonskog finala.

Hajduk, koji je već izborio finale Hrvatskog kupa koje će se 23. svibnja igrati u Vinkovcima, večeras će saznati ime protivnika. Jedina polufinalna utakmica između Dinama i Rijeke trebala se odigrati još u veljači, no klubovi su zbog loših vremenskih uvjeta promijenili termin.

Dinamo je u međuvremenu zapao u krizu, promijenio trenera te ostao bez nekoliko važnih igrača. S druge strane Rijeka je trenutno u najboljoj formi u HNL-u. U jednoj utakmici u Maksimiru mogući su mnogi scenariji, no ulogu favorita ipak nosi domaćin. Nikoli Jurčeviću na raspolaganju je bolja ekipa nego u Zaprešiću. Na teren se vraća Soudani koji je s 13 pogodaka trenutno najbolji strijelac u susretima protiv Rijeke. U dobroj je formi i Mario Gavranović koji bi ove sezone trofej Kupa mogao osvojiti s drugim klubom.

„Ne mogu previše pričati o tome kako ćemo se suprotstaviti Rijeci i kako ćemo igrati. Utakmica će dati sve odgovore, možemo li se nametnuti i nadigrati Rijeku. Svjesni smo da u nekim utakmicama nismo djelovali najbolje, izgubili smo nekoliko susreta, no ovo je velika prilika za nas da pobjedom vratimo samopouzdanje i sigurnost.“ rekao je ususret dvoboju trener Dinama, Nikola Jurčević.

Susret s početkom  od 17 sati i 30 minuta možete pratiti na HNTV-u.

Postave:

Dinamo: Zagorac, Soudani, Sosa, Doumbia, Ademi, Olmo, Hajrović, Gavranović, Rrahmani, Stojanović, Perić

Rijeka: Sluga, Punčec, Zuta, Araujo, Župarić, Boadu, Grahovac, Puljić, Pavičić, Leovac, Bradarić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.